„VOLJAN SAM VAS POČASTITI I DA IDEM KUĆI“ Banjalučanin odbio alkotest: Nudio 100 KM mita, pa kažnjen sa dvije hiljade

„VOLJAN SAM VAS POČASTITI I DA IDEM KUĆI“ Banjalučanin odbio alkotest: Nudio 100 KM mita, pa kažnjen sa dvije hiljade

Banjalučanin odbio alkotest.

Okružni sud u Banjaluci osudio je Aleksandra D. na novčanu kaznu od 2.000 KM jer je prilikom saobraćajne kontrole pokušao da podmiti policajce sa 100 KM.

Aleksandar D. je proglašen krivim za davanje mita, a kaznu je dužan da plati tri mjeseca od pravosnažnosti presude. Ukoliko ne plati kaznu, biće mu određeno prinudno izvršenje. Ako i tako ne plati kaznu, u roku od godinu dana, kazna će biti zamijenjena za zatvorsku i to za svakih 100 KM po dan zatvora.

“Sud je izrekao i mjeru bezbjednosti oduzimanja novčanice od 100 KM,koja će nakon pravosnažnosti presude biti predata Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom”, saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

U presudi se navodi da su policajci optuženog zaustavili 24. januara prošle godine oko 22.25 časova u ulici Petra Velikog. Vozio je “Džip Patriot” i prilikom preticanja drugog vozila je zaustavljen.

Dodaje se da su ga policajci upozorili da tako može počiniti krivično djelo davanje mita, ali je optuženi iz novčanika izvadio 100 KM koje je stavio u džep službene jakne policajca.

autor:http://aloonline.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.