BiH ide u raspad, Srpska ima sve odluke potrebne za samostalnost

BiH ide u raspad, Srpska ima sve odluke potrebne za samostalnost

BiH ide u raspad

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da se pokušava prikazati kako BiH napreduje, ali da je samo pitanje trenutka kada će se ta lažna, nametnuta država raspasti, te naglasio da je Republika Srpska u posljednjih 10 godina u Narodnoj skupštini donijela sve odluke koje su neophodne za njen samostalni status.

– Gdje ide BiH? To je pitanje. Ide u raspad, u razilaženje, samo je pitanje trenutka kada će se to desiti. Ostaje samo čekanje jedne noći u kojoj ćemo to završiti definitivno – istakao je Dodik.

Dodik je za BHT1 rekao da u Sarajevu nikako ne shvataju da Srbi hoće ustavnu BiH i da neće da budu u ovakvoj, lažnoj, nametnutoj zemlji.

On je naveo da je jedini mogući način da se očuva BiH – dogovor, o svemu što je moguće, a a ne o onome što Bošnjaci žele.

– U Sarajevu se utrkuju da podrže lažnog visokog predstavnika /Kristijana Šmita/ koji svojim djelovanjem pravi lažnu BiH. Ako oni misle da na taj način dobijaju sve što žele, onda je nama jasno da svi ti iz međunarodne zajednice rade za muslimansku stranu, protiv nas, i naravno da se tome suprotstavljamo – poručio je Dodik.

On je rekao da su najave iz OHR-a o nametanju zakonskog okvira ukoliko vlast na nivou BiH ne usaglasi tehničke izmjene Izbornog zakona BiH nepotrebne, rogobatne, fašističke, te da je stav i Srba i Hrvata da nametanje zakona ne dolazi u obzir.

– Šarlatan koji se predstavlja kao visoki predstavnik pokušava da očuva pažnju na sebi, nažalost, ima podršku kod Bošnjaka koji misle da grade državu na taj način, što će im neko nametati zakone – napomenuo je Dodik.

On je rekao i da je Amerika u BiH promašila sve što je mogla promašiti, te da aktuelni američki ambasador Majkl Marfi pokušava da, sa pozicije moći, sakriven iza SAD, nešto nameće i Republici Srpskoj oduzme imovinu.

– Marfi je ambasador u Federaciji BiH, nije u Republici Srpskoj. Šta god on mislio, ja sam za njega državnik.

Mi smo promijenili standarde, šta god ko o tome mislio – poručio je Dodik.

autor: http://rtvbih.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.