Brze kiflice

Brze kiflice

Brze kiflice.

Sastojci:

250 g glatkog pšeničnog brašna

125 g svježeg sira (kremastijeg, može i ricotta/skuta)

1 jaje

50 ml maslinovog ulja

50 ml mlijeka

3 kašičice praška za pecivo

pola kašičice soli

sjemenke za posipanje

Priprema:

U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte so, izmiješajte i dodajte svježi sir pa sve još jednom dobro izmiješajte.

U manju zdjelicu odvojite bjelanjak (žumanjak ostavite za premazivanje), izlupajte ga, potom u zdjelicu dodajte mlijeko i maslinovo ulje pa dobro izmiješajte. Dodajte to u zdjelu s brašnom i sirom pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.

Tijesto razvaljajte u krug promjera 35-40 cm pa ga izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumanjkom. Pospite susamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.

Ubacite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite 25-30 min.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.