Brze kiflice.
Sastojci:
250 g glatkog pšeničnog brašna
125 g svježeg sira (kremastijeg, može i ricotta/skuta)
1 jaje
50 ml maslinovog ulja
50 ml mlijeka
3 kašičice praška za pecivo
pola kašičice soli
sjemenke za posipanje
Priprema:
U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte so, izmiješajte i dodajte svježi sir pa sve još jednom dobro izmiješajte.
U manju zdjelicu odvojite bjelanjak (žumanjak ostavite za premazivanje), izlupajte ga, potom u zdjelicu dodajte mlijeko i maslinovo ulje pa dobro izmiješajte. Dodajte to u zdjelu s brašnom i sirom pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.
Tijesto razvaljajte u krug promjera 35-40 cm pa ga izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumanjkom. Pospite susamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.
Ubacite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite 25-30 min.
autor:http://nezavisne.com