Cvijanović: CIK je najobičniji cirkus!

Cvijanović: CIK je najobičniji cirkus!

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da je Centralna izborna komisija (CIK) BiH najobičniji cirkus i da tu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju.

 

„Nakon praćenja sjednice CIK-a i uz sve što sam do sada rekla na njihov račun, sada ću dodati sljedeće. CIK je najobičniji cirkus“, napisala je Cvijanovićka na „Instagramu“.

Prema njenim riječima, oni ne vladaju ni ustavnim kategorijama, pa tako obavještavaju kako postoji, a svi znaju da ne postoji Predsjedništvo Republike Srpske u kojem su sad, nakon nekakvog njihovog kontrolnog brojanja, izabrani srpski, hrvatski i bošnjački član, umjesto da postoje predsjednik i dva potpredsjednika.

„Šta reći i na pogrešno navođenje, pa potom ispravku imena kandidata koji su izabrani za potpredsjednike“, dodala je Cvijanovićka.

Ona je naglasila da ovu sramotu hitno treba ispraviti i oformiti kredibilnu instituciju sa kredibilnim sastavom, u skladu sa Ustavom i zakonom.

„Građani su, znači, morali čekati sve ovo vrijeme da bi saznali ono što su već znali – da je Milorad Dodik izabrani predsjednik Republike Srpske, ali i da bi razumjeli zašto smo na račun CIK-a govorili to što smo govorili. Sramota“, zaključila je Cvijanovićka.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.