Cvijanović: Podrška saradnji na regionalnom infrastrukturnom povezivanju

Cvijanović: Podrška saradnji na regionalnom infrastrukturnom povezivanju

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas u Podgorici da podržava sve regionalne inicijative, te da su BiH i Crna Gora upućene jedna na drugu i da očekuje predanu saradnju na regionalnom infrastrukturnom povezivanju.

“Mi smo u našoj regiji upućeni jedni na druge i moje prisustvo danas pokazuje želju da svi dobro sarađujemo i da rješavamo, ukoliko imamo, bilo kakva bilateralna pitanja koja bi eventualno mogla da budu kočnica. Јa ih ne prepoznajem da postoje, a ono što je u interesu svih nas jeste da radimo pojačano kada je riječ o našoj regionalnoj infrastrukturi i povezivanju, našem tržištu koje treba da da odgovore na mnoge izazove”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da između BiH i Crne Gore godinama i decenijama postoje prijateljske, političke, socijalne i ekonomske veze i da one ne treba da budu opterećene političkim pitanjima.

“Ne mislim to samo za BiH i Crnu Goru, već za sve naše zemlje u regiji. Ovo su izazovna vremena i potrebno je da iskažemo svoj potencijal i kapacitet na način koji će biti prihvatljiv za svakoga od nas, ali i od koristi”, izjavila je Cvijanovićeva u Podgorici.

Cvijanovićeva je rekla da očekuje dobru saradnju sa Crnom Gorom i novom Vladom.

“Kada smo zajedno, bićemo i jači i otvoreniji i u tom smislu podržavam sve regionalne inicijative, i Otvoreni Balkan i Berlinski proces, i sve što nam daje priliku da tijesno sarađujemo jedni sa drugima”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je danas svečani dan i ovo je prilika da se iskaže poštovanje i prema ličnosti i prema funkciji onoga ko polaže zakletvu i činjenici da počinje jedna nova politička era u kojoj se grade i reafirmišu određeni odnosi i predano radi na tješnjoj saradnji.

Cvijanovićeva je u Podgorici prisustvovala inauguraciji novog predsjednika Crne Gore Јakova Milatovića.

auor:ATV foto:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.