Objavljen izvještaj: Da li je Bajden sposoban da obavlja predsjedničke dužnosti

Objavljen izvještaj: Da li je Bajden sposoban da obavlja predsjedničke dužnosti

Da li je Bajden sposoban da obavlja predsjedničke dužnosti.

Američki predsjednik Džozef Bajden ima problema sa disanjem u snu (apneja), povećanom masnoćom u krvi, gorušicom, artritisom i sezonskom alergijom, navodi se u izvještaju američkih ljekara uz napomenu da je Bajden sposoban da obavlja dužnost predsjednika.

U memorandumu koji je objavila pres služba Bijele kuće, kaže se da je Bajden „zdrav, aktivan, robustan muškarac od 81 godinu, koji jei dalje sposoban da uspješno obavlja dužnosti predsjednika, što se pored ostalog odnosi i na dužnosti šefa države i vrhovnog komandanta“.

Bajdenov ljekar Kevin O’Konor nabrojao je u izvještaju „stabilna i dobro kontrolisana“ medicinska stanja američkog predsjednika, među kojima su „opstruktivna apneja u snu, sezonske alergije, spinalni artritis i senzorna periferna neuropatija stopala“.

„Predsjednik se osjeća dobro i ovogodišnji pregled nije ukazao na nove probleme. I dalje je sposoban za dužnost i u potpunosti izvršava sve svoje odgovornosti bez ikakvih izuzeća ili prilagođavanja“, izjavio je ljekar, prenosi „Independent“.

Bajden je ranije danas rekao da se rezultati njegovog ovogodišnjeg sistematskog pregleda ne razlikuju od prošlogodišnjih.

Po povratku u Bijelu kuću iz bolnice Volter Rid, u šali je rekao da doktori misle da „izgleda previše mlado“.

„Ništa nije drugačije nego prošle godine. Sve je sjajno“, rekao je Bajden, a prenosi RT.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.