Diana Kajmaković završila na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država

Diana Kajmaković završila na crnoj listi Sjedinjenih Američkih Država

Američko Ministarstvo finansija saopštilo je danas da je uvelo sankcije tužiocu Tužilaštva BiH Diani Kajmaković zbog korupcije i „potkopavanja demokratskog procesa“ na zapadnom Balkanu.

Iz Ambasade SAD u BiH saopšteno je da je kancelarija za kontrolu imovine stranaca /OFAK/ Ministarstva finansija SAD na listu uvrstila Kajmakovićevu kao flagrantan primjer korumpiranog tužioca BiH povezanog sa kriminalnim organizacijama.

Ministarstvo finansija SAD smatra da je Kajmakovićeva „odgovorna za saučesništvo u korupciji ili potkopavanju demokratskih procesa ili institucija na zapadnom Balkanu“.

Kancelarija za kontrolu strane imovine pri Ministarstvu finansija navodi da Kajmakovićeva „ima veze sa kriminalom“, što je, kako dodaju, potkrijepljeno dokazima.

Ona je navodno pomagala u prikrivanju dokaza, sprečavala krivično gonjenje i na druge načine pomagala u kriminalnim aktivnostima u zamjenu za ličnu korist, kao i da je pokušala da blokira istragu o svojim kriminalnim saradnicima, navodi se u saopštenju.

(Agencije)

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.