Direktorka optužena da je firmu oštetila za 324.212 maraka

Direktorka optužena da je firmu oštetila za 324.212 maraka

Okružno javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv S.G. (37), koja je tereti da je kao direktor preduzeća „Vapeks“ Šamac, a čiji je osnivač i vlasnik „Vapeks“ Čačak, čačansku firmu oštetila za 324.212 maraka.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, optužnicu su podigli nakon sprovedene istrage, a tridesetsedmogodišnjakinju terete za zloupotrebu položaja odgovornog lica, kao i povredu obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Optuženu, dodaju iz Tužilaštva, terete da se o zakon ogriješila od 30. jula 2020. do 30. novembra 2021. godine.

„Optužena je da je pribavila sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu protivpravnu imovinsku korist na način da je krala robu i proizvode privrednog društva koje je zastupala, praveći manjak u iznosu od 324.212 KM“, rečeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

U optužnici se dalje navodi da je, kako bi prikrivala manjak u tom iznosu, pravila neistinite izlazne fakture za kupce na području BiH.

„Sve izlazne fakture je davala na knjiženje u knjigovodstvo d.o.o. ‘Vapeks’ Šamac, što je za posljedicu imalo da u knjigovodstvu nisu istinito prikazana potraživanja od kupaca niti je istinito iskazivana knjigovodstvena vrijednost zaliha“, ističu iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Optužnica je dostavljena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Šamcu.

Autor:nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.