Dodik: Bećirović nema mandat da govori u ime „većinske BiH“

Dodik: Bećirović nema mandat da govori u ime „većinske BiH“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Denis Bećirović nema mandat da govori u ime, kako sam kaže, većinske BiH, jer je on samo bošnjački član Predsjedništva ili jedna trećina političke volje u BiH, a 49 odsto BiH se zalaže za neutralan pristup prema sukobu u Ukrajini.

“Umjesto da se izbori za vlastiti politički izraz, i Bećirović bira da se pridruži antiruskoj histeriji u trenutku dok SAD priznaju da su u BiH ubacile 80 miliona za suzbijanje tzv. ruskog uticaja. Pitam se kako se zove to što rade SAD i zašto bošnjačka politička elita uporno žmuri na svakodnevno američko miješanje u unutrašnje stvari BiH, ali i pitanja koja se tiču njene spoljne politike”, istakao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da se, kako kaže, većinska i demokratska BiH ograđuje od Dodikove destruktivne politike i da dođela odlikovanja ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu nije ogledalo BiH, predsjednik Srpske je poručio da je Republika Srpska, a ne BiH, dodijelila orden predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i da ne zna što bi se iko, pa i Bećirović ograđivao od toga.

“Mi nismo ni rekli da je to orden u ime BiH, i što je najvažnije otvoreno smo uradili šta smo smatrali da treba.

Orden ruskom predsjedniku nema nikakve veze sa sukobom u Ukrajini, već ima isključivo veze sa principijelnom ruskom politikom prema Dejtonskom sporazumu”, naglasio je Dodik i napomenuo da Republika Srpska ne trguje tajno sa Rusima, niti sklapa tajne trgovinske ugovore.

Što se tiče Bećirovićeve priče o NATO i članstvu BiH u tom savezu, Dodik je rekao da i Bećirović zna da od toga nema ništa sve dok se pita Republika Srpska, a pita se i pitaće se.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.