Dodik: Srpska i spasioci obučeni da pomognu bilo gdje u svijetu

Dodik: Srpska i spasioci obučeni da pomognu bilo gdje u svijetu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas će spasioci iz Republike Srpske, koji su otputovali da pomognu narodu stradalom u razornom zemljotresu u Turskoj, pokazati da su obučeni da pomognu bilo gdje u svijetu.

Dodik je istakao da je za Srpsku važno da njena Civilna zaštita bude u Turskoj i pomogne tamošnjem narodu sa svojom opremom i obilježjima.

On je naveo da su se institucije Republike Srpske noćas organizovale i da je važno što će biti dio međunarodnih snaga.

„Pokazaćemo da smo obučeni i sposobni da u teškim trenucima pomognemo bilo gdje u svijetu“, rekao je Dodik novinarima nakon što je ispratio pripadnike Civilne zaštite sa aerodroma Mahovljani odakle su otišli za Tursku koju je pogodio razorni zemljotres.

On je izrazio zadovoljstvo što su u ekipi pripadnici čitave Republike Srpske koji imaju neophodne sertifikate za spasavanje.

„U Turskoj ćemo biti koliko bude potrebno što će se procjenjivati sa vlastima ove zemlje“, dodao je Dodik.

On je podsjetio da su spasioci iz Turske 2014. godine za vrijeme velikih poplava bili u Republici Srpskoj i pomagali narodu.

Prema njegovim riječima, Vlada Turske, ali i prvi čovjek ove zemlje Redžep Tajip Erdogan tada su značajno pomogli Srpskoj što ona ne zaboravlja.

„Odlazak naših spasilaca je samo mali znak pažnje i solidarnosti sa turskim narodom“, rekao je Dodik.

On je dodao da je ovo prilika da još jednom izjavi saoučešće porodicama stradalih i Erdoganu. „Bili smo juče u kontaktu sa njegovim kabinetom i dogovorili da se Republika Srpska uključi i međunarodnu podršku saniranja šteta i spasavanja ljudi.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.