Dodik u UKC Srpske uručuje inkubatore – UŽIVO

Dodik u UKC Srpske uručuje inkubatore – UŽIVO

Dodik u UKC Srpske uručuje inkubatore

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci u toku je svečanost uručivanja inkubatora i opreme za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim na donatorskoj večeri „S ljubavlju hrabrim srcima“.

Dodik u UKC Srpske uručuje inkubatore

Inkubatore i opremu će uručiti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prvo donatorsko veče „S ljubavlju hrabrim srcima“ održano je 2010. godine za djecu oboljelu od malignih bolesti.

U godinama koje su dolazile armija humanitaraca stajala je uz djecu sa poteškoćama u razvoju, mališane oboljele od dijabetesa, djecu sa autizmom, potom za izgradnju Roditeljske kuće u Banjaluci, kao i za oboljele od rijetkih genetskih oboljenja.

Plemenita misija je nastavljena prikupljanjem novca za izgradnju centra „Za majku i dijete“, zatim za osnivanje Fonda solidarnosti, kao i za djecu sa poteškoćama pokreta. Sakupljen je i novac za izgradnju dnevnih centara u Banjaluci i Trebinju, pokretanje prve Banke humanog mlijeka, ali i za nabavku vozila za udruženja koja okupljaju djecu sa intelektualnim poteškoćama.

U decembru prošle godine održano je još jedno donatorsko veče s ciljem nabavke transportnih inkubatora za porodilišta širom Srpske, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.