Drama u školi: Dječak na operacionom stolu, roditelji i rodbina došli u školu! RED ODRŽAVA POLICIJA

Drama u školi: Dječak na operacionom stolu, roditelji i rodbina došli u školu! RED ODRŽAVA POLICIJA

Drama u školi

Velika drama se odvijala danas u Osnovnoj školi „Behaudin Selmanović“ u sarajevskom naselju Briješće, kada je jedan učenik devetog razreda izboden.

Njega je napao vršnjak iz škole, nakon čega je dječak prebačen na KCUS.

„Danas oko 13.15 sati, osoblje Osnovne škole „Behaudin Selmanović“ obavijestilo je PU Novi Grad da je učenik devetog razreda zadobio povredu oštrim predmetom, a koju mu je u školskom prostoru nanio učenik, takođe, devetog razreda.

Povrijeđenom učeniku je pomoć ukazana na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i gdje je zadržan na daljem liječenju.

Povredu oštrim predmetom je zadobio još jedan učenik devetog razreda i njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede“, saopšteno je iz MUP-a KS.

Uviđajem je rukovodila tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

„U poslijepodnevnim satima, maloljetni izvršilac je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo u pokušaju (član 166. u vezi sa 28. KZ FBiH) i Lakša tjelesna povreda (član 173. KZ FBiH) i nad njim se vrši kriminalistička obrada.

S obzirom na činjenicu da je riječ o maloljetnicima, Uprava policije i KTKS više detalja neće saopštavati“, rečeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

autor: Faktormagazin/ atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.