Dubrovnik: Najskuplji TURISTIČKI GRAD u Hrvatskoj

Dubrovnik: Najskuplji TURISTIČKI GRAD u Hrvatskoj

Dubrovnik: Najskuplji turistički grad u Hrvatskoj!

Kako pišu iz redakcije „Slobodne Dalmacije“, gotovo svakodnevno dobijaju poruke lokalaca, najčešće potkrepljene fotografijama, o tome kako su cijene hrane i pića na obali i ostrvima otišle „u nebesa“, posebno kod ugostitelja.

Tako su odlučili da provjere može li se u Dubrovniku „preživjeti“ dan sa 100 evra i utvrdili su da to nije moguće.

Turisti kažu da je pod „planinom Srđ još i dobro“, kako je na Hvaru.

Kažu da je to ostrvo „vjerovatno najskuplje na svijetu“.

Da je tako, baš i nije, ali kada znamo da se za kilogram trešanja početkom sezone se izdvajalo gotovo 10 evra, a za ležaljku 40 evra, onda je jasno otkud takvi komentari turista.

Naime, na internetu se može vidjeti mnogo toga o ponudi pojedinih restorana na Hvaru, naravno bez cijena, pa bi se o korektnosti takve „prezentacije“ moglo i te kako razgovarati.

„Slobodna Dalmacija“ je na terenu provjerila kako stoje stvari i saznala da se porcija pečenih lignji nudi po cijeni od 32 do 35 evra, pečenja jagnjetina je između 26 i 35 evra, a takozvana miješana pica košta između 13 i 14 evra.

Paprene cijene

Pola litre piva prodaje se za iznos od sedam do osam evra, (ne)gazirani sokovi su od četiri do pet evra, a dva decilitra vina od sedam do 10, pa čak i 14 evra, zavisno od toga koji tip i kvalitet vina je u pitanju.

Pogled na dio ponude iz 2021. godine govori da su se lignje na žaru nudile za samo 75 do 85 kuna, dakle za 10 do nešto više od 11 evra, a sada koštaju 200 posto više, prenosi „Telegraf“.

Kugla sladoleda u Hvaru trenutno košta od dva do tri i po evra.

Ako poželite komad pice, onako „s nogu“, taj užitak ćete platiti do osam evra.

Takođe, ostrvom kruži priča da je jednog dana, momak došao u pekaru po džambo picu.

Radnicama je to bilo pomalo čudno, pa su ga dva-tri puta pitale da li zaista želi tu picu, što je on uporno potvrđivao.

Međutim, kada mu je ispostavljen račun od 80 evra, umalo nije „pao u nesvjest“ i želio da odustane, ali je stvar već bila gotova.

autor: telegraf.hr

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.