Dva helikoptera za gašenje požara iz Srbije biće smješteni u Republici Srpskoj

Dva helikoptera za gašenje požara iz Srbije biće smješteni u Republici Srpskoj

Dva helikoptera za gašenje požara

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić istakao je da je sastanak ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Republike Srpske bio istorijski i da je prvi put na njemu učestvovalo stotinak ljudi u uniformi.

„Dva helikoptera biće smještena u Republici Srpskoj tokom ljeta za gašenje požara“, poručio je Dačić, prenio je RTRS.

Dačić je ponovio da je više od 590.000 stanovnika BiH koji su od 1997. godine do danas dobili državljanstvo Srbije i da je to u skladu sa opredjeljenjem Srbije da svi koji imaju srpsko porijeklo mogu da imaju državljanstvo Srbije bez otpusta iz državljanstva zemlje u kojoj žive.

Dva helikoptera za gašenje požara

„To je i znak da smo dosta dobar posao uradili u proteklim godinama, jer je i u organizacionom smislu bilo veoma teško, zato što je potrebno obraditi veliki broj zahteva“, rekao je Dačić za RTS u Palati „Srbija“.

On je naveo da je na jučerašnjem sastanku dva MUP-a Srbije i Srpske, dogovoreno da svaki sektor napravi program operativne saradnja po svim linijama rada od kriminalističke policije do sektora za vanredne situacije, kao i da se procijeni koje je sporazume još potrebno potpisati.

Dačić je naveo da je dogovoren nastavak saradnje u obuci pripadnika sektora bezbjednosti, kao i da MUP Srbije da MUP-u Republike Srpske operativne sisteme za bezbjedan prenos podataka, prenosi Srna.

autor: http://srna.rs

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.