Evo kako će RADITI kafići i noćni klubovi u Banjaluci za vrijeme praznika!

Evo kako će RADITI kafići i noćni klubovi u Banjaluci za vrijeme praznika!

Ugostiteljski objekti, osim onih u stambenim zgradama, od danas do 15. januara mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme.

 

Svi ugostiteljski objekti, uključujući i objekte smještene u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja mogu raditi u neograničenom radnom vremenu 1. januara, 2. janura, 7. januara i 14. januara.

U ostale dane navedenog perioda, ugostiteljski objekti isključivo smješteni van stambeno-poslovnih objekata kolektivnog stanovanja mogu raditi u radnom vremenu dužem u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o radnom vremenu i to restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće od 7 ujutru do 1 časova radnim danima i od 7 ujutru do 2 časa naveče petkom i subotom.

Kada su u pitanju ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta “zlatna kašika”, radno vrijeme je od 7 časova ujutru do 2 časa naveče radnim danima i od 7 časova ujutru i 3 časa naveče petkom i subotom.

Noćni klubovi tokom praznika imaju skroz drugačije vrijeme. Oni radnim danom rade od 19 časova naveče do 4 časa ujutru, a vikendom od 19 časova do 5 časa ujutru.

U svadbenim salonima radno vrijeme je od 7 časova do 4 sata po noći.

U navedenom periodu ugostiteljski objekti, smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, rade u skladu sa radnim vremenom propisanim Odlukom, i to od 7 do 23 časa, radnim danima i vikendom (petak i subota).

Ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, kojima je dodijeljen znak kvaliteta „zlatna kašika“ rade od 7 do 24 časa, radnim danima, a od 7 do 1 čas, vikendom (petak i subota).

Zaključak je donesen na zahtjev Zanatsko-preduzetničke komore regije Banjaluka, radi ukazane potrebe za dužim radom ugostiteljskih objekata, u vrijeme novogodišnjih praznika, navedeno je na sajtu Grada.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.