Gabrijela kolač

Gabrijela kolač

Gabrijela kolač.

SASTOJCI:

5 jaja

prstohvat soli

200 g šećera

100 g mljevenih oraha

1 kašika prezle

300 ml mlijeka

40 g gustina

1 burbon vanilin šećer

200 g maslaca

PRIPREMA:
Odvojite bjelanca od žumanaca, pa bjelancima dodajte prstohvat soli i miksajte uz postepeno dodavanje 100 g šećera. Dodajte i mljevene orahe pomiješane sa prezlom. Pleh dimenzija 40×30 cm obložite pek-papirom i rasporedite smjesu. Pecite u rerni zagrijanoj na 160 stepeni 30 minuta. Pečenu i ohlađenu koru presijecite na dva dijela. Za fil u polovinu mlijeka razmutite žumanca i gustin. Drugu polovinu mlijeka sipajte u šerpu, dodajte 100 g šećera i burbon vanilin šećer pa zagrijte do vrenja. Vruće mlijeko polako dodajte u smjesu od žumanaca uz miješanje žicom i vratite na vatru. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim ostavite sa strane da se ohladi do sobne temperature. U ohlađen fil dodajte maslac, pa sjedinite u kremu. Stavite koru na tacnu, nanesite krem, poravnajte i poklopite drugom korom.

* Recept preuzet sa stranice „Mystic Cakes“.

autor:http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *