Glumac Branislav Lečić prvi put javno nakon suđenja i optužbi sa silovanje glumice

Glumac Branislav Lečić prvi put javno nakon suđenja i optužbi sa silovanje glumice

Prvi put nakon osam meseci glumac Branislav Lečić, koga je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje, govori za medije o ovom slučaju i iznosi svoju stranu priče.

U „Usijanju“ na Kurir televiziji glumac je prvi put u javnosti i otkrio do sada nepoznate detalje, koji su ustanovljeni tokom veštačenja, a prikazuje do sada neviđene i vrlo intrigantne materijale.

Branislav Lečić kategorički negita da je silovao Danijelu, kao i da to nije mogao da uradi, jer se tog dana nije ni video sa njom.

Njegov advokat Čedomir Stoiljković naveo je i pokazao dokaze da je u pomenutom danu i vremenu koje je glumica navela u svojoj optužbi, Branisalv Lečić igrao predstavu „Nije smrt biciklo da ti ga ukradu“, kao i da je nakon toga vreme proveo sa svojom tadašnjom suprugom Ninom Lečić.

Lečićevi dokazi o spornoj noći bili su neoborivi, što je potvrdila i zvanična presuda, kao i odbcivanje žalbe glumice.

– Namerno sam doneo dokumenta da vidite do koje mere je tužilaštvo i policija detaljno ispitivalo slučaj. Sada je sve jasno i pred zakonom, ali je meni lično naneta velika šteta i ono što me sada zanima je koji su mehanizmi da umanjim posledice lažne prijave. To će raditi organi i sud, oni su za to zaduženi i ne želim da govorim javno o tome – kaže Lečić.

Danijela Štajfeld i njen advokat Božidar Prelević u više navrata su u medijima osporavali savesnost tužilaštva, da li za to postoji elemenata.

– Ja nisam ni znao kako radi tužilaštvo i policija i tek sada vidim kada je sve gotovo. Čak i onome ko se ne razume u pravo, na osnovu ovih dokaza jasno je da su optužbe protiv mene argumentovano odbijene i da je Danijela Štajnfeld lagala. Jasno je da njen advokat u nedostatku stručnih dokaza poseže za spinovanjem u medijima i ponaša se ne kao advokat, već kao tabloidni novinar. Navešću vam samo jedan primer koji se desio odmah posle odluke tužilaštva. Prelević je kao advokad Danijele Štajnfeld tvrdio u medijima da ona nije podnela krivičnu prijavu protiv mene, a iskoristio je pravo na prigovor, na šta nije imao pravo, da ona nije podnela krivičnu prijavu protiv mene – kaže Lečić.

Odbacivanjem žalbe tužilaštva definitivno je stavljena tačka na celu priču, naglasio je glumac.

– Oni koji govore jedno za medije, a znaju da nije istina, i tako već dugo rade kada je u pitanju ovaj slučaj, sve ono čime oni mašu, nepostojećim dokazima, njenim medicinskim izveštajima, sve je to farsa za javnost. Postoje izvesni medicinski dokazi, ali oni uopšte ne dokazuju da je ona bila silovana, a kamoli da sam to ja uradio – kaže Lečić.

– Mene niko nije obavestio šta je ona rekla u optužnici, i davao sam svoj iskaz. Tek sam saznao to iz papira i izveštaja kad su oni sabrali sve i to sam video iz izveštaja i moji advokati da je ona mene optužila za dan i datum kada sam ja bio zauzet. Ona mene nije optužila da sam je silovao za bilo kad ili bilo gde, nego tačno kada i gde i datum mesto i vreme i u startu je to bilo nemoguće – kaže Lečić.

autor: kurir.rs

 

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.