Kovertirao neopozivu ostavku: Gojković se povlači sa čela “Šuma Srpske” – ovo je razlog

Kovertirao neopozivu ostavku: Gojković se povlači sa čela “Šuma Srpske” – ovo je razlog

Gojković se povlači sa čela “Šuma Srpske”.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Šume Republike Srpske“ i funkcioner Socijalističke partije Slaven Gojković podnosi ostavku na tu funkciju, potvrđeno je danas za Capital iz vrha partije Petra Đokića.

„Slaven Gojković će se povući sa čela „Šuma Srpske“ iz zdravstvenih razloga. On je kovertirao neopozivu ostavku i uputio je Nadzornom odboru. Socijalisti će zadržati funkciju direktora ovog javnog preduzeća, ali nije još odlučeno ko će naslijediti Gojkovića“, kaže sagovornik iz samog vrha SP-a.

 

 

Izvor nije želio da komentariše spekulacije da će se novi direktor birati između izvršenog direktora HET-a i predsjednika Regionalnog odbora SP-a za Hercegovinu Slobodana Čomića i šefa mrkonjićkih socijalista i aktuelnog direktora APIF-a Blaška Kaurina.

„Odluka o novom direktoru je u rukama lidera socijalista Petra Đokića. On bi na toj funkciji rado vidio aktuelnog izvršnog direktora za komercijalne poslove Velibora Stanića, ali Stanić nije voljan da se prihvati te funkcije i radije bi se zadržao na mjestu prvog pomoćnika generalnog direktora. Za razliku od njega Čomić i Kaurin bi se rado prihvatili te funkcije, ali nije isključeno da lider SP-a na kraju pronađe neko treće kadrovsko rješenje“, tvrdi izvor iz SP-a.

Socijalisti nikako na zelenu granu

Podsjećamo, Slaven Gojković je peti funkcioner Socijalističke partije koji je u posljednjih 12 godine bio na čelu „Šuma Srpske“. Da se socijalistima nikako ne da na zelenu granu kada su u pitanju „Šume RS“ potvrđuje činjenica da nijedan od njihovih kadrova nije odradio puni direktorski mandat. Pri tome se Slaven Gojković najduže zadržao u fotelji – skoro punih pet godina, ali je cijeli period proveo u mandatu vršioca dužnosti. Gojković nikada nije imenovan za direktora, već mu je stalno produžavan v.d. mandat.

 

 

Prvi socijalisti na čelu „Šuma RS“ bio je Srđan Ljubojević. On je na tu funkciju imenovan u julu 2011. godine umjesto tadašnjeg funkcionera SNSD-a Neđe Ilića. Ljubojević je u fotelji ostao nešto više od godine, jer je uhapšen u avgustu 2012. godine zbog primanja mita i kasnije je osuđen na zatvorsku kaznu.

Umjesto njega za v.d. direktora imenovan je dotadašnji komercijalni direktor i kadar SNSD-a Radenko Laketić, ali socijalisti su već krajem januara ponovo preuzeli kontrolu nad „Šumama“ kada je za v.d. direktora imenovan funkcioner SP-a iz Zvornika Jakov Galić. Galić je već u aprilu 2013. godine podnio ostavku, a za v.d. direktora je ponovo kratkotrajno iskorišten isti džoker, Radenko Laketić. On se na čelu „Šuma“ zadržao tačno godinu dana kada ga je zamijenio funkcioner SP-a iz Modriče Dragan Grabovac.

Ni Grabovac se nije proslavio rukovođenjem, pa je smijenjen u julu 2015. godine, a za v.d. direktora je imenovan njegov stranački kolega i takođe funkcioner modričkih socijalista Risto Marić.

Marić je u februaru 2017. godine imenovan za direktora sa četvorogodišnjim mandatom, ali nije u fotelji dočekao kraj mandata, jer je polovinom novembra razriješen dužnosti. Umjesto Marića je za v.d. direktora imenovan dotadašnji izvršni direktor za plan i analizu i kadar SNSD-a Zoran Stojčić, ali on se u fotelji zadržao tek šest mjeseci.

 

 

U aprilu 2019. godine za v.d. direktora imenovan je šef modričkih socijalista i dotadašnji izvršni direktor za komercijalne poslove Slaven Gojković. On se sa skoro punih pet godina na mjestu v.d. direktora najduže od svih stranačkih kolega zadržao na čelu ovog javnog preduzeća.

autor:http://bl-portal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.