Mandić: Govoriću o Dodikovoj posjeti koja je za divljenje

Mandić: Govoriću o Dodikovoj posjeti koja je za divljenje

Govoriću o Dodikovoj posjeti koja je za divljenje.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić najavio je da će u ponedjeljak, 4. marta, na kolegijumu predsjednika Skupštine govoriti o nedavnoj posjeti Podgorici predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koja je, kako je rekao, bila za divljenje.

„Ako mogu da sarađuju bošnjačke i hrvatske stranke i da zajedno sa Dodikom vrše vlast u Sarajevu, ne vidim čemu ovoliko povika“, rekao je Mandić i naglasio da su Dodika birali građani.

On je istakao da kao srpski političar iz Crne Gore može biti efikasniji u razgovorima sa Srbijom i Republikom Srpskom.

Mandić je, govoreći o inicijativi za njegovu smjenu, naveo da ima osjećaj da Demokratska partija socijalista prosto negdje traži svoju politiku i, umjesto da pokažu svoj program, bave se temama koje su u suprotnosti sa stavovima o kojima non-stop govore kada su sa predstavnicima zapadne zajednice.

„Kada slušate i pratite vidite da je to u direktnom sučeljavanju“, istakao je Mandić.

Mandić je naveo da je bivša vlast konstantno govorila da je on bio brana evropskim integracijama Crne Gore, a da se sada vidi nešto potpuno suprotno.

„Promovišem mir, a sada kada smo u poziciji, treba pozvati i njih da radimo zajedno“, rekao je Mandić večeras za Prva TV za Crnu Goru.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik je u utorak, 27. februara, posjetio Crnu Goru gdje se sastao sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem i podržao srpsku nacionalnu zajednicu.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.