Skup „Granica postoji“ večeras u Ribniku i Foči

Skup „Granica postoji“ večeras u Ribniku i Foči

Granica postoji.

U Ribniku i Foči večeras će biti održani skupovi „Granica postoji“ u znak podrške institucijama Srpske.

Načelnik opštine Ribnik Nebojša Karać rekao je Srni da će skup „Granica postoji“ biti održan na međuentitetskoj granici od 18.00 časova.

On je naveo da se očekuje da će skupu, osim stanovnika opštine Ribnik, prisustvovati i građani Mrkonjić Grada i okolnih mjesta.

Skup podrške srpskom jedinstvu i odbrani institucija Republike Srpske biće održan i u mjestu Filipovići kod Foče, na međuentitetskoj granici, u 17.30 časova.

Skup organizuju Boračka organizacija opštine Foča, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, te Udruženje ratnih vojnih invalida, koji napominju da će ovim okupljanjem biti obilježen i Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave – 15. septembar.

Skupovi podrške prethodno su održani na granici sa Federacijom BiH u Istočnom Sarajevu, kod Doboja, u opštini Lopare na magistralnom putu između Priboja i Tuzle, zatim u Nevesinju, Koprivni kod Oštre Luke, te Lukama kod Vlasenice.

Sa skupova pod motom „Granica postoji“, koji su počeli 1. septembra, građani su poručili da u BiH neće odlučivati neizabrani stranci niti pravosudna inkvizicija, već demokratski izabrani predstavnici naroda.

Građani Srpske odlučili su se na ovakav potez nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i direktora „Službenog glasnika“ Srpske Miloša Lukića.

Sud BiH je 11. septembra potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH protiv Dodika i Lukića.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio na doradu. U međuvremenu, Sud je odbio zahtjev Dodika za izuzeće sudije Jasmine Ćosić Dedović.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.