Huligani OGRNUTI RATNIM ZASTAVAMA TZV. ARMIJE BIH prvo vrijeđali igrače, pa kamenovali autobus Radnika

Huligani OGRNUTI RATNIM ZASTAVAMA TZV. ARMIJE BIH prvo vrijeđali igrače, pa kamenovali autobus Radnika

Grupa huligana napala je ekipu kluba malog fudbala Radnik nakon utakmice u Brčkom.
KMF Radnik je igrao u Brčkom meč četvrtfinala Kupa Republike Srpske protiv Brčko zdravlja, a meč je prvo prekinut u 32.minuti zbog ponašanja gledalaca koji su vrijeđali obje ekipe jer igraju ovo takmičenje.Mladići ogrnuti u zastave sa ljiljanima su tada bili prinuđeni da napuste dvoranu ali tu nisu prestali problemi.Naime, nakon utakmice sačekali su autobus sa fudbalerima Radnika i gađali su ga kamenicama, navode u bijeljinskom klubu.

Srećom nije bilo povrijeđenih.

– Svi koji poznaju stanje u KMF Radnik znaju da su svi ljudi raznih nacionalosti dobrodošli u naš klub. Poslije turnira u Sarajevu, gdje su napadnuti Srbi, pa nakon ovih dešavanja u Brčkom šta je sljedeće? Da li neko treba da nastrada pa da se svi zajedni zapitamo gdje mi to živimo? Pozivamo Fudbalski savez Republike Srpske, FS BiH, medije, institucije da kazne, osude ovakve napade i identifikuju počinioce. Žalosno je što je to radila grupa mladića od 17 do 20 godina. Postavlja se pitanje zašto ti „navijači“ nisu odstranjeni sa utakmice i igračima obezbjeđeno bezbjedno napuštanje sa mjesta odigravanja utakmice?- navode u bijeljinskom klubu.

Meč je završen pobjedom juniora Radnika 6:4.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić zatražio je od policije da hitno istraži ovaj incident.

„Tražim od policije da pod hitno istraži događaj, utvrdi motive i pronađe počinioce ovog vandalskog čina“, rekao je Milić i najoštrije osudio dešavanje nakon utakmice.

autor:agencije, foto: glassrpske, video: FB Moja Bijeljina

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.