HAOS U MOSTARU: Huligani upali u školu, profesori branili đake!

HAOS U MOSTARU: Huligani upali u školu, profesori branili đake!

Huligani upali u školu.Nakon što je jutros izbila tuča u blizini Srednje-mašinsko saobraćajne škole u Šantićevoj ulici u Mostaru, danas se dogodio novi incident čije su veće razmjere i teže posljedice spriječene zahavaljujući brzoj reakciji i prisebnošću nastavnika.
Kako je Avazu potvrđeno iz škole, oko 12.30 dok je trajala nastava, grupa huligana s kapuljačama na glavama i kamenjima u rukama upala je u školu, nakon čega se jedna profesorica ispriječila pred njih, a nakon čega je nastala haotična situacija.U tom trenutku su se umiješali i drugi profesori kako bi zaštitili đecu, ali i jedan slučajni prolaznik, kojeg je jedan od huligana udario kamenom u glavu.– Vjerujte da je to bilo toliko strašno da ne mogu doći sebi – kratko je rekla jedna od zaposlenih ove škole.Profesori su posebno ogorčeni time što im mostarska policija nije izašla u susret kada su tražili patrolu nakon prvog incidenta koji se dogodio danas u devet sati, a ne u 10.30 kako su to naveli iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Potvrdio je to i direktor Škole, Ahmet Pelko, rekavši da je do sada u nekoliko navrata zbog čestih incidenata u blizini i ispred škole tražio policijsku patrolu, ali i od nadležnih postavljanje videonadžora, međutim, tim zahtjevima nikada nije udovoljeno.

– Nisam tada bio u Mostaru i sve detalje još uvijek nemam, ali ima MUP s obzirom na to da im je profesorica koja je spriječila huligane dala izjavu. S kompletnom situacijom je upoznat predsjednik Školskog odbora, predstavnici Grada Mostara, nadam se da ćemo uskoro imati sastanak, jer ovo je postalo neizdrživo, jer, u pitanju je sigurnost đece. To bi nam svima trebalo biti na prvom mjestu – bio je potresen Pelko.

Iz MUP HNK su rekli da još nemaju službenih informacija o ovom incidentu.

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.