Muškarac (47) osumnjičen da je u BiH ILEGALNO UNIO MILION I PO EVRA

Muškarac (47) osumnjičen da je u BiH ILEGALNO UNIO MILION I PO EVRA

Ilegalno unio milion i po evra

Nakon hapšenja i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, pripadnici SIPA predali su Tužilaštvu BiH četrdesetsedmogodišnjeg muškarca iz Lukavca, osumnjičenog da je u okviru organizovane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa drogama.

Ovaj osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona evra, iz zemalja zapadne Europe na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno poduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizovane grupe, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da su hapšenja i pretresi nastavak ranijih aktivnosti u predmetu “Plaza”.

Ilegalno unio milion i po evra

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijeće odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu.

Prethodno su iz SIPA saopštili da su juče u okviru operativne akcije ‘Plaza’, na području Lukavca pretresali pet lokacija i sef u jednoj banci u Tuzli.

Uhapšena je jedna osoba koja se sumnjiči za organizovani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelom pranje novca.

Tom prilikom pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem toku krivičnog postupka i to mobilni telefoni, gotov novac veće vrijednosti, određena dokumentacija, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela, saopšteno je iz SIPA.

Dodaju da je ova akcija je provedena na osnovu istražnih radnji i prikupljenih dokaza o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je prevozila i distribuisala droge kokain u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope i šire, te prala novac u višemilionskim iznosima stečenog opisanim kriminalnim aktivnostima i čiji pripadnici su tokom izvršenja krivičnih djela komunikaciju ostvarivali putem Skaj ecc aplikacije, prenose Nezavisne novine.

autor: http://nezavisne.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.