Imala je više od 50 ugriza po tijelu: Sahranjena žena koju su nasmrt izujedali psi iz komšiluka, njihov vlasnik u pritvoru

Imala je više od 50 ugriza po tijelu: Sahranjena žena koju su nasmrt izujedali psi iz komšiluka, njihov vlasnik u pritvoru

Imala je više od 50 ugriza po tijelu.

Vlasniku (37) tri psa ovčara koji su napali i usmrtili Elizabet određen je pritvor, piše protothema.gr.

Prema informacijama ovog grčkog portala obdukcija je pokazala da je nesrećna žena zadobila desetine smrtonosnih ugriza – više od 50, po cijelom tijelu. Samo na jednoj ruci imala je više od 10 ujeda od tri psa ovčara. Kako navodi ovaj grčki portal Elizabet su napali psi od prvog komšije.

Bivši suprug pedesetogodišnjakinje vidno potresen priča da je Elizabet preminula u naručju svog najstarijeg sina Dimitrisa.

– Dmitris ju je držao u naručju, ruke su mu bile oblivene krvlju – rekao je on.

Rodbina i prijatelji nesrećne žene su u šoku i ne mogu da vjeruju da je više nema. Šokirani su brutalnošću vlasničkih pasa.

FOTO: PROTOHEMA.GR/SCREENSHOT
FOTO: PROTOHEMA.GR/SCREENSHOT

–  Ovo je neopisiva tragedija. Elizabet je bila sinonim za solidarnost i davanje. Uvijek je stavljala „mi“ ispred “ja” – rekao je Petros Atamijan, političar iz Soluna, prijatelj stradale žene na sahrani.

Brojni prijatelji i rodbina i na društvenim mrežama opraštaju se od nesrećne žene i apeluju na vlasnike pasa da vode adekvatnu brigu o svojim ljubimcima. Elizabet Kuzioritis je bila I kandidat na lokalnim izborima.

Vlasnik pasa uhapšen

Vlasnik (37) tri psa, koji su nasmrt izgrzli Elizabet, uhapšen je i optužen za ubistvo iz nehata (s mogućim predumišljajem) zato što nije uzeo sve potrebne mjere za čuvanje pasa u dvorišnom prostoru.

Određen mu je pritvor.

Evo šta je vlasnik rekao pred tužiocem

– Nisam mogao da predvidim da će psi otvoriti rupu na ogradi i izaći iz dvorišta – tvrdio je pred tužiocem 37-godišnji vlasnik tri ovčarska psa.

– Ograda je bila ispravna, samo što su psi otvorili rupu na mjestu gdje ja nisam mogao da je vidim – rekao je on.

Ovaj 37-godišnjak tvrdi da su „psi dresirani i da do sada nisu imali agresivno ponašanje.

Prema riječima branioca 37-godišnjaka, Hristosa Patune, njegov klijent je shrvan tragičnim incidentom i izražava duboku žalost zbog smrti komšinice.

– Pse je imao u dvorištu svoje kuće, koje je ograđeno. Ima ogradu visoku dva metra, bila je ispravna, a psi su bili bezbjedni. Nažalost, psi su otvorili malu rupu u ogradi, 30 cm kroz koju su pobjegli – naglasio je advokat.

– Oni do sada nisu bili agresivni. Bili su čuvari kuće ovo naselje je često na udaru provalnika i skoro svaka kuća ima bar jednog psa u svom dvorištu. Bili su to dobro obučeni i dobro vaspitani psi – dodao je on.

Prema riječima branioca okrivljenog, 37-godišnjak po zakonu nije imao obavezu da vezuje pse na određenom prostoru jer je postojala ograda.

– Policija je provjerila ogradu i ustanovila da su psi na jednoj strani, koja nije bila lako uočljiva, napravili rupu prečnika 30 cm. Očigledno su psi pobjegli iz ove male rupe koja se nije mogla primijetit –  naglasio je advokat.

Nesrećnoj ženi prvi pritrčao gluvonijemi radnik

Prva osoba koja je pritrčala da pomogne nesrećnoj Elizabeti bio je gluvonijemi radnik koji je – kroz poruke – protothema.gr opisao šta se dogodilo u dvorištu ženine kuće.

– Ovi psi su ubice, toliko su je izujedali da je umrla. Bio sam van dvorišta, a imam problem sa sluhom i nisam čuo šta se dešavalo, njene jauke i pozive u pomoć. Sjekao sam žbunje i koristio motornu testeru, tako da nisam čuo da su je psi napali“, kaže on i dodaje da je žena skupljala granje i iznosila iz dvorišta. Iznenada, kako priča ovaj radnik, nesrećnu ženu, napali su psi.

– Кomšija koji je čuo da se nešto dešava zapucao je iz pištolja da ih uplaši. Zvala je i mene, prvo nisam čuo, ali čim sam ušao u dvorište vidio sam njeno tijelo. Stavio sam motornu testeru ispred sebe da uplašim pse. Bila je sva izujedana, po cijelom tijelu, krvava – opisuje radnik.

– Pritrčao sam da pomognem, zvao hitnu pomoć, vrištao. Hitna pomoć je kasnila – ispričao je u suzama ovaj baštovan.

autor:http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.