Isak nastavlja da prijeti Dodiku: Proglasi nezavisnost u 11 časova, bićeš uhapšen u 11.01

Isak nastavlja da prijeti Dodiku: Proglasi nezavisnost u 11 časova, bićeš uhapšen u 11.01

Isak nastavlja da prijeti Dodiku.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak zaprijetio je Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske, da će biti uhapšen ako proglasi nezavisnost Srpske.

Dodik je, podsjetimo, juče izjavio da će RS proglasiti nezavisnost u 11 časova,  ukoliko Kristijan Šmit, koga Republika Srpska ne priznaje visokog predstavnika u BiH u 17 časova nametne Zakon o državnoj imovini BiH.

“Mi smo danas imali veliki pripremni sastanak za jednu takvu situaciju. Imamo informaciju da će Kristijan Šmit nametnuti zakon o državnoj imovini u januaru. Ukoliko on kaže bilo kog dana u pet sati popodne, nek računa da smo mi u 11 održali Skupštinu i proglasili nezavisnost. I to znači nezavisnost u svemu – novi finansijski sistem i teritorija pod kontrolom RS. Nećemo sprečavati prolaze i kretnje”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske poručio je ovo gostujući u emisiji “Telering” na RTRS-u.

“Milorade, ako visoki predstavnik Kristijan Šmit nametne Zakon o državnoj imovini BiH u 17 sati, a ti proglasiš nezavisnost u 11 sati, u 11.01 sati završićeš iza rešetaka. To ti garantujem. Pa izvoli”, navodi se tim povodom u Isakovoj izjavi, koju je proslijedio MUP FBiH.

“Pozivam te, ne čekaj odluku visokog predstavnika – budi hrabar i pokušaj, a uspjeti nećeš, ili prestani trovati bosanskohercegovačko društvo i sijati strah, mržnju, razdor i netrpeljivost. Nećeš ti Milorade ništa proglasiti. Mogu samo tebe proglasiti. I to, krivim. Krivim za počinjenje teških krivičnih djela kažnjivih prema odredbama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine”, poručio je Isak u svojoj reakciji, pišu Nezavisne.

autor:http://banjaluka.net

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.