Jako nevrijeme pogodilo dijelove Srbije: Orkanski vjetar obarao stabla i ograde

Jako nevrijeme pogodilo dijelove Srbije: Orkanski vjetar obarao stabla i ograde

Jako nevrijeme pogodilo dijelove Srbije.

Delovi Srbije, uključujući i Beograd, danas su se našli na udaru jake grmljavinske oluje i obilnih pljuskova. Oluja je nakon Beograda nastavila da putuje dalje prema istoku zemlje.

U Kostolcu jak vjetar je obarao drveće i ograde i napravio haos na putevima, što se vidi i na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama.
Kako se vidi na video materijalu, Kostolac je pogodila i jaka kiša koja je poplavila pojedine puteve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

RHMZ je izdao u 17 i 10 upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova sa grmljavinom i gradom, koji će pogoditi zapadnu Srbiju.
“Oblačnost koja na području Moravičkog okruga (Lučani i okolina) uslovljava intenzivne pljuskove sa grmljavinom i gradom će se u narednih sat vremena premeštati ka Čačku”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U srijedu i četvrtak na teritoriji Beograda biće nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vjetrom u zoni plјuska, takođe upozorava RHMZ.
Kako su meteorolozi najavili do petka će biti promenljivo i nestabilno vrijeme, mjestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vjetrom u zoni najjačih pljuskova.
Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.