Jeste li probali kuvani džin.
Ako ste ljubitelji kuvanog vina, svakako biste trebali isprobati i kuvani džin. Vrlo jednostavno se priprema, a oduševiće vas mirisom i okusom.
Kuvani džin odlično će se uklopiti u atmosferu i mirise novogodišnjih praznika.
Sastojci koji će vam biti potrebni su:
500 mililitara džina
Jedan litar soka od jabuke
Sok od jednog limuna
Sok od jedne narandže
Nekoliko kriški limuna, narandže i jabuke
Začini (štapići cimeta, nekoliko klinčića, zvjezdasti anis)
Med ili sitni šećer po želji
Priprema:
U šerpi na laganoj vatri zagrijte sok od jabuke i dodajte začine. Možete koristiti cimet, klinčiće i zvjezdasti anis, a možete kombinovati i druge slične začine poput đumbira.
Dok se sok od jabuke zagrijava, iscijedite jedan limun i narandžu pa dodajte u šerpu. Za to vrijeme narežite nekoliko kriški limuna, narandže i jabuke (po mogućnosti grany smith jabuke).
Ubacite kriške voća, sipajte džin i kratko promiješajte.
Džin ne smije prokuhati, zato je dovoljno samo nekoliko minuta da se sve zagrije.
Prema želji dodajte med ili šećer i poslužite dok je još toplo. Takođe, možete dodati i neke druge vrste voća poput borovnica.
autor:http://atvbl.rs