Jeste li probali kuvani džin: Savršeno se uklapa u mirise praznika

Jeste li probali kuvani džin: Savršeno se uklapa u mirise praznika

Jeste li probali kuvani džin.

Ako ste ljubitelji kuvanog vina, svakako biste trebali isprobati i kuvani džin. Vrlo jednostavno se priprema, a oduševiće vas mirisom i okusom.

Kuvani džin odlično će se uklopiti u atmosferu i mirise novogodišnjih praznika.

Sastojci koji će vam biti potrebni su:

500 mililitara džina

Jedan litar soka od jabuke

Sok od jednog limuna

Sok od jedne narandže

Nekoliko kriški limuna, narandže i jabuke

Začini (štapići cimeta, nekoliko klinčića, zvjezdasti anis)

Med ili sitni šećer po želji

Priprema:

U šerpi na laganoj vatri zagrijte sok od jabuke i dodajte začine. Možete koristiti cimet, klinčiće i zvjezdasti anis, a možete kombinovati i druge slične začine poput đumbira.

Dok se sok od jabuke zagrijava, iscijedite jedan limun i narandžu pa dodajte u šerpu. Za to vrijeme narežite nekoliko kriški limuna, narandže i jabuke (po mogućnosti grany smith jabuke).

Ubacite kriške voća, sipajte džin i kratko promiješajte.

Džin ne smije prokuhati, zato je dovoljno samo nekoliko minuta da se sve zagrije.

Prema želji dodajte med ili šećer i poslužite dok je još toplo. Takođe, možete dodati i neke druge vrste voća poput borovnica.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.