Jezivo ponašanje Ljupčeta nakon zločina: Oteo Vanju, pa se redovno oglašavao na Fejsbuku

Jezivo ponašanje Ljupčeta nakon zločina: Oteo Vanju, pa se redovno oglašavao na Fejsbuku

Jezivo ponašanje Ljupčeta nakon zločina.

Ljupčo Palevski-Palčo, čovjek za koga su istražni organi otkrili da je organizovao otmicu, a zatim upucao i ubio 14-godišnju Vanju Đorčevsku, poznat je i makedonskoj javnosti i policiju u regionu.

Palevski je ubica Vanje Đorčevske. Ovo je istakao ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, koji je bjegunca okvalifikovao kao monstruma.

Prema njegovim riječima, Palčo se uplašio i pobjegao iz Sjeverne Makedonije u Beograd, gdje ga je odvezao njegov advokat, pa u Bugarsku, kao i da se još utvrđuju svi aspekti. Napustio je zemlju 30. novembra.

Devedesetih godina, za vrijeme vladavine SDSM-a, Ljupčo Palevski, inače bogati preduzetnik bio je poznat po svojoj građevinskoj firmi „Upa Enterprise“. U jednom periodu Palevski je osnovao i vodio nedjeljnik „Start“, poznat po opozicionoj orijentaciji. Palčo je bio poznat i kao investitor u Skoplju.

Poslije promjene vlasti, uz mnogo pompe i senzacije, srušeno je divlje podignuto potkrovlje njegove stambene zgrade u Debar Malu u Skoplju. Ljupča Palevskog je 2017. godine ispitivalo tužilaštvo jer se njegovo ime dovodi u vezu sa presretnutim razgovorima, odnosno privatnim razgovorima koji su objavljeni na kanalu „Jutjub” pod korisničkim imenom „Nikola Tesla”. Radilo se o privatnim razgovorima političara i novinara.

On je 2019. godine bio priveden u Beogradu u trenutku kada je htio da se ukrca u avion i otputuje u Moskvu zbog aktivirane poternice iz Hrvatske iz 2015. godine, gdje je bio dužan 2.500 evra.

Poznat je javnosti jer je po izlasku iz pritvora u Srbiji, u Sjevernoj Makedoniji, kroz svoju aktivnost kritikovao vlast i rad bivšeg načelnika Službe državne bezbjednosti u MUP-u Saše Mijalkova.

Uhapšen je i u junu 2020. zbog nepoštovanja mjere samoizolacije. Palevski se tada vratio iz inostranstva, ali ga je policija osudila na kućni pritvor, a pošto je on tu mjeru prekršio pritvoren je.

Palčo je bio osumnjičen i u jednoj od predistražnih radnji SJO “Nikola Tesla”, zbog čega mu je izvršen pretres kuće, kada su navodno pronađene “bombe”

Pretučen u blizini kuće

2020. godine objavljeno je da je predsjednik pokreta Treta i aktivista stranke „Glas za Makedoniju“ Ljupčo Palevski napadnut i pretučen u blizini svoje kuće.

Stranke su tražile da se počinioci pronađu i shodno tome kazne. Lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickovski izjavio je da su počinioci ovako gnusnog zločina poznati, a podstrekače treba tražiti u vrhu vlasti.

Od vladajućeg SDSM-a su zatražili da brzo rasvijetli slučaj, da pronađu počinioce i da ih shodno tome sankcionišu. Ovaj čin osudili su i stranka Palevskog, „Glas za Makedoniju“, Ljevica i Demokratska unija.

Oružje bez dozvole

Palevski je takođe uhvaćen sa oružjem bez dozvole u ​​maju ove godine kod tunela Demir Kapija-Javorica, gdje je sa još nekoliko ljudi tražio zlato.

Prema informacijama do kojih je došao portal skopska Večer, Palevski je uhvaćen zajedno sa još tri osobe u potrazi za zlatom i pokušao je da baci pištolj za koji je imao samo dozvolu da ga posjeduje, a ne i da ga nosi.

Oduzet mu je pištolj “valter” koji je nezakonito držao kod sebe.

Osnovao pokret Desna

Dok je cijela javnost bila šokirana nestankom djevojčice, osumnjičeni Ljupčo Palevski svakodnevno je na društvenim mrežama objavljivao statuse sa političkim porukama. Palevski je aktivno promovisao svoje desničarske i proruske ideje i opredeljenja.

Pokret „Desna” koji je osnovao je ovog mjeseca trebalo da proslavi godinu postojanja.

Dnevno je bio vrlo aktivan na društvenim mrežama. Takođe je pravio podkast emisije, izražavajući svoje čvrste stavove protiv zapadne politike. Na društvenim mrežama postoji na desetine profila sa ovim imenom, ali i sa istim logom. Oni dele istu propagandu. Imaju i svoje sjedište, koje se nalazi u Kiseloj Vodi. Organizovao je niz debata na kojima su građani postavljali dileme i pitanja na internetu.

Dok su svi tragali za Vanjom, on se oglašavao o politici

Palevski je iz Skoplja, a dok je cijela makedonska javnost tragala za nestalom djevojčicom, on se svakodnevno oglašavao na Fejsbuk profilu. Njegova posljednja objava je od 1. decembra oko 14 sati.

U petak, kada je završen OEBS-a u Skoplju, imao je šest postova na Fejsbuku vezanih za politiku. On je 29. novembra, dva dana nakon nestanka i ubistva djevojke, imao video obraćanje svojim pratiocima, opet vezano za politiku, kao i nekoliko drugih političkih objava.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je takođe priveden.

Inače oni su viđani kako nose simbole “kolovrata” i Sunca iz Vergine, koje koriste desničari u Severnoj Makedoniji.

autor:http://bl-prtal.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.