KAKO TAMO DOBRO MIRIŠE: Festival kafe u Beču

KAKO TAMO DOBRO MIRIŠE: Festival kafe u Beču


Festival kafe u austrijskoj prijestolnici održava se od 8. do 10. oktobra u poznatoj pivnici Ottakringer. Više od 60 izlagača, preko 100 artikala, kafa iz svih dijelova svijeta i uzbudljiva takmičenja biće predstavljeni na površini od 5.500 kvadratnih metara.

Oznaka festivala „World’s coolest coffee event“ garantuje odličnu ponudu kafe i muzike i najboljeg jela i pića u jedinstvenoj atmosferi.

Posjetioce očekuju specijaliteti od sirove kafe, informacije o procesu prženja kafe, mašinama, mlinovima i opremi različitih proizvođača i disitributera.

Profesionalni baristi će pripremati espresso, filter kafu i hladnu kafu primjenjujući različite metode kreativne umjetnosti crtanja na pjeni ili Latte Art. Sipajući mlijeko ugrijano na pari u šoljicu espressa, pokretima ruke kreiraju se posebni krugovi, a zatim uz pomoć štapića i razni kreativni oblici.

Na festivalu će biti prisutni predstavnici mnogobrojnih austrijskih pržionica i međunarodni trgovci sirovom kafom sa proizvodima iz najboljih regija svijeta. U prodavnici u okviru festivala također se nudi prilika za nabavku kafe kao i opreme za pripremu, poput idealnog aparata za kafu.

Tradicija bečke kulture kafe potiče s kraja 17.vijeka i ima pečat posebne atmosfere. Svake godine se u nekoliko od ukupno nevjerovatnih 836 kafana organizuju i različiti događaji, prenosi Eurocomm-PR Sarajevo – Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.