Karadžića i Mladića razmjenjuju za zarobljene NATO oficire u Ukrajini?????

Karadžića i Mladića razmjenjuju za zarobljene NATO oficire u Ukrajini?????

Pojedini ruski držvani ali i pojedini mediji u regionu prenose nezvanične informacije da će Ratko Mladić i Radovan Karadžić biti „razmijenjeni“ za zarobljene NATO oficire u Ukrajini.

Vode se tajni pregovori a cijelu situaciju je komentarisao i Darko Mladić, sin Ratka Mladića.

Crnogorski portal IN4S iz pouzdanih izvora saznaje da zapadni zvaničnici vode pregovore sa ruskom stranom o razmjeni ratnih zarobljenika i stranih plaćenika sa Srbima koji su utamničeni u evropskim zatvorima.

Kako kaže naš izvor “jedna strana u pregovorima insistira na principu ‘svi za sve’, kako po pitanju razmjene stranaca tako i po pitanju razmjene ukrajinskih za ruske zarobljenika“.

S druge strane, Rusija traži da se iz evropskih zatvora oslobode haški zatvorenici u zamjenu za zarobljene američke, kanadske, britanske oficire i hrvatske dobrovoljce koji su zarobljeni od strane vojske Donbasa.

U hrvatskim zatvorima se nalazi 22 Srba, koji su osuđeni za „ratne zločine“.

Na pitanje urednika portala IN4S, Gojka Raičevića, da li je tačna informacija da zapadni zvaničnici vode pregovore sa ruskom stranom o razmjeni ratnih zarobljenika i stranih plaćenika sa Srbima koji su utamničeni u evropskim zatvorima, te da Rusija traži da se iz evropskih zatvora oslobode haški zatvorenici u zamjenu za zarobljene američke, kanadske, britanske oficire i hrvatske dobrovoljce, sin generala Mladića, Darko Mladić je kazao da o tome nema saznanja, te da je isto pitanje dobio od ruskih državnih medija.

„Ja o tome ništa ne znam, iako sam takvo pitanje dobio prije par dana od ruskih državnih medija. Ja u principu podržavam svako rešenje, koje vodi mirnom raspletu situacije i deeskalacije, i u tom smislu, ako tome doprinosi ova razmena, naravno da podržavam“, istakao je Darko Mladić za IN4S.

IN4S podsjeća da je nekoliko zarobljenika, stranih plaćenika, je već osuđeno na smrt.

Sud Donjecke Narodne Republike (DNR), osudio je Britance Šona Pinera i Ejdana Aslina, kao i Marokanca Sauduna Brahima, na smrt.

Tada je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, rekao da su trojica osuđenih na smrt „počinili zločine na teritoriji DNR“.

S druge strane, ruska vojska je zarobila dvojicu dobrovoljaca iz Amerike, inače bivših pripadnika američke armije.

Robert Druk i Andi Huin, obojica iz Alabame, zarobljeni su od strane ruskih snaga prošle nedelje na periferiji Harkova, saopštio je tada The Daily Telegraph.

autor: IN4S, foto i video: IN4S

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.