„KAVČANI“ UHAPŠENI U SARAJEVU HTELI DA LIKVIDIRAJU MENADŽERA DŽALE I BUBE? Ispituje se da li je Šmrk bio meta plaćenika iz Srbije

„KAVČANI“ UHAPŠENI U SARAJEVU HTELI DA LIKVIDIRAJU MENADŽERA DŽALE I BUBE? Ispituje se da li je Šmrk bio meta plaćenika iz Srbije

„KAVČANI“ UHAPŠENI.

U Sarajevu u zgradi “Sarajevo Towera”uhapšeni su kriminalci iz Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koji se dovode u vezu sa kavačkim kriminalnim klanom.

Osumnjičeni su unajmili više stanova u samom vrhu luksuznog stambenog kompleksa u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, gde su na kraju i uhapšeni. Obojica su od ranije poznata policiji i dovodili su se u vezu sa najtežim krivičnim delima. Takođe, dovođeni su u vezu sa kriminalnim klanovima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i sa vračarskom kriminalnom grupom, na čelu sa odbeglim Nikolom Vušovićem Džonijem, zvanim Džoni sa Vračara.

– Jovanovića i Dulovića potražuje Srbija, ali i više zemalja EU, među kojima je i Grčka – piše Dnevni Avaz.

Sarajevo, Silueta
FOTO: PRINTSKRIN / YOU TUBE, SHUTTERSTOCK

Ovaj opasni dvojac uhapsila je Specijalna jedinica MUP-a Kantona Sarajevo, a uz pomoć OSA-e, koja ih je locirala i razotkrila. U hapšenju je pomogla i BIA, koja je bosanskim agencijama javila da su ove osobe prešle teritoriju naše države i da se nalaze i kriju u Sarajevu.

Jovanović se, inače, dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem. U javnosti je Giba postao poznat kao saradnik Belivukovog klana, ali i vračarske kriminalne grupe!

Bojan Hrvatin, svedok-saradnik u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom svedočenja u martu ove godine izneo je niz detalja o ubistvu dvojice “škaljaraca” na Krfu.

Alan Kožar, Damir Hadžić
FOTO: MUP RS

Naime, Alan Kožar i Damir Hadžić ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba s Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Ubijeni Alan Kožar 2019. godine skrivao se u Sarajevu. Tada je u Sarajevu uhapšen plaćeni ubica Der Čaba, koji je planirao ubiti Kožara. Nedugo zatim Kožar je brutalno ubijen na Krfu, a svedoci tvrde da je u ubistvu učestvovao i Giba.

Prema informacijama Avaza, operativni podaci pokazuju da je ovaj dvojac u Sarajevo stigao s jasnom namerom da likvidira određene osobe.

Kod jednog od uhapšenih pronađen je telefon s poljskim brojem, a sve s ciljem da ih policijske službe teže lociraju. Satima je trajao pretres njihovih stanova, a izuzeti su im telefoni i određena oprema.

Utvrđuje se šta su tačno radili u Sarajevu, koga su planirali likvidirati i po čijoj naredbi. Javna je tajna da klan “kavčana” uzima velike sume novca za plaćene likvidacije. Time finansiraju svoje aktivnosti. Sada se utvrđuje o kome se radi i da li je reč o osobama iz kriminalnog miljea, ili pojedincima iz politike.

Šmrk
ŠMRK FOTO: TWITTER PRINTSCREEN

Neki svedoci govore da je navodno među metama dvojice uhapšenih i Admir Arnautović Šmrk, koji bi mogao biti vrlo nezgodan svedok za mnoge pojedince, što iz sveta kriminala, policije, politike…

Šmrk je inače bio i estradni menadžer, koji je stajao iza repera Džale Brata i Bube Korelija, a i sin mu je poznati izvođač.

Buba Koreli i Džala Brat su letos, kako su pisali mediji, prekinuli saradnju sa menadžerom Šmrkom, jer se on navodno dovodi u vezu sa estradnom mafijom i navodno ih je potkradao.

Buba i Džala
BUBA I DŽALAFOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

– Naime, njih dvojca su došla do informacija da im je ugovarao nastupe za honorar od 16.000 evra, a njima je prijavljeno 13.000. Osim tih 3.000 evra, uzimao je i procenat koji je unapred dogovoren – ispričao je ranije izvor Kurira.

Admir Aranutović Šmrk bio je uhapšen u septembru 2022. godine u sklopu akcije „Bumerang“, koja se odnosila na organizovani kriminal, pranje novca i druga krivična dela.

autor:http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.