Ko je fatalna crnka iz štaba SNS-a?

Ko je fatalna crnka iz štaba SNS-a?

Ko je fatalna crnka iz štaba SNS-a.Uz izborni trijumf Srpske napredne stranke (SNS), pažnju javnosti je privukla i crnokosa dama koja je u izbornom štabu naprednjaka stajala na bini tik do premijerke Ane Brnabić tokom njenog obraćanja.

O njoj se dan poslije izbora priča, ne samo zbog markantnog šala koji je imala oko vrata, već i atraktivne spoljašnjosti. U pitanju je Ljubica Vraneš, solista Beogradske opere, koja je krajem novembra ove godine pristupila SNS.

Ko je Ljubica Vraneš?

Diplomirala je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu gdje je i magistrirala. Dobitnik je prve nagrade, kao i nagrade za najboljeg mecosoprana na takmičenju „Nikola Cvejić“ koju joj je dodijelila profesorka Biserka Cvejić. Takođe, osvojila je i prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Petar Konjović“.

Bila je član ansambla operskog studija Narodnog pozorišta koji je vodio profesor Nikola Kitanovski, a potom i u operskom studiju „Borislav Popović“, koji su vodili profesor Radmila Bakočević i Maestro Dejan Savić.

„San svake operske pjevačice je da pjeva Karmen“

Član je operskog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu. Nastupala na koncertima „Put ka Belkantu“ kao i mnogim koncertima u Beogradu i širom naše zemlje. Ulogom Fenene u Verdijevoj operi „Nabuko“ debitovala je u Temišvarskoj operi u Rumuniji, nakon čega su joj se otvorila vrata i u drugim operskim kućama širom Rumunije.

Bila je i u naslovnoj ulozi u operi „Karmen“ na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Izjavljivala je da je san svake operske pevačice da peva Karmen. Kako je pričala, Karmen je sama po sebi neobična jer ne vjeruje da danas postoji žena koja razmišlja u svom životu i živi kao taj lik.

„Muzika je ta koja ostavlja publiku do kraja u sali, ali potrebno je da i Karmen bude vrhunski uređen lik da bi publika izašla srećna“, naglasila je Vraneš. Ostvarila se u mnogobrojnim ulogama na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Dobitnik je nagrade “Oskar Danon”, prenosi Mondo

autor:http://glassrpske.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.