Kod Banjalučanke pronađeno oružje, municija i eksplozivna sredstva

Kod Banjalučanke pronađeno oružje, municija i eksplozivna sredstva

Banjalučanka B.M. uhapšena je juče zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična djela „Ugrožavanje sigurnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Oštećeno lice prijavilo je da mu je lice B.M. uputila ozbiljne prijetnje po život, tijelo i imovinu, koje su kod istog izazvale osjećaj straha i ugroženosti.

Istog dana, policijski službenici pronašli su i u B.M. koja je bila u vidno alkoholisanom stanju, ali je odbila da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu.

Tokom hapšenja B.M. je vrijeđala i upućivala prijetnje policijskim službenicima, te se oglušila o zakonito izdato naređenje policijskih službenika.

„Na osnovu narebe Osnovnog suda u Banjalucu, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u mjestu Glamočani, Grad Laktaši, izvršen je pretres porodične kuće  i drugih objekata koje koristi lice B.M. kojom prilikom su pronađeni i uz potvrdu oduzeti sledeći preedmeti: jedna lovačka puška sa pripadajućom optikom, pištolj – revolver sa pripadajućim mecima, sedam ručnih bombi, nagazna eksplozivna mina, tri eksplozivna punjenja, tri eksplozivne detonatorske kapisle sa kablovima, tri inicijalne kapisle za eksploziv, dva puščana okvira i 303 komada municije različitog kalibra i namjene“, navodi se u saopštenju. 

O navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica B.M. dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

autor:ATV

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.