Koliko svinjsko pečenje SMIJE DA STOJI U FRUŽDERU

Koliko svinjsko pečenje SMIJE DA STOJI U FRUŽDERU

Koliko svinjsko pečenje smije da stoji

Ostavljanje hrane za kasniju upotrebu, naročito poslije praznika, donosi mnogo pitanja i zabrinutosti, posebno kada je riječ o mesu i mesnim proizvodima.

Svaka vrsta mesa ima svoj rok trajanja, čak i na hladnom.

Koliko svinjsko pečenje smije da stoji –  Svinjetina i crveno meso

Crveno meso, kao i pečenje, mogu da stoje u frižideru do pet dana, a mogu da se zamrznu na period od 4-12 mjeseci.

Nakon toga, meso više nije za upotrebu. Preostalo obrađeno meso će trajati 3-4 dana u frižideru, i 2-6 mjeseci u zamrzivaču, prenosi Žena Blic.

Slanina i kobasice

Slanina koja stoji u frižideru bi trebalo da se pojede za nedelju dana, a kobasica u roku od dva dana.

I jedno i drugo se može zamrznuti na mjesec dana, a neke kobasice mogu stajati u zamrzivaču i do dva mjeseca.

Crveno meso, kao i pečenje, mogu da stoje u frižideru do pet dana, a mogu da se zamrznu na period od 4-12 meseci.

Nakon toga, meso više nije za upotrebu. Preostalo obrađeno meso će trajati 3-4 dana u frižideru, i 2-6 mjeseci u zamrzivaču.

Mljeveno meso

Mljeveno meso, bilo da je u pitanju junetina, svinjetina ili piletina, može da stoji u frižideru jedan do dva dana, a mogu da se zamrznu na period od tri do četiri mjeseca.

Piletina

Sirova piletina u frižideru traje samo dan ili dva (na temperaturi od 5 Celzijevih stepeni ili hladnije), ali do godinu dana u zamrzivaču (na temperaturi od -18 ili hladnije).

Kuvana piletina može da stoji u frižideru nekoliko dana, a može i da se zaledi pa da se pojede u razmaku od dva do šest mjeseci.

Salame i viršle

Viršle i salame mogu u frižideru mogu da budu dvije nedjelje neotvorene i trebalo bi nakon otvaranja da se pojedu najduže za pet dana, piše ”Reader’s Digest”.

U zamrzivaču će trajati mjesec do dva mjeseca.

autor: http://blic.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.