Komšije dječaka ubice dan nakon masakra:“UPUCAO JE DEVOJČICU U KOJU JE BIO ZALJUBLJEN“

Komšije dječaka ubice dan nakon masakra:“UPUCAO JE DEVOJČICU U KOJU JE BIO ZALJUBLJEN“

Komšije zgrade u kojoj živi Kosta Kecmanović (13), dečak koji je juče ubio osam školskih drugara i radnika obezbeđenja, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije, još uvek su u velikom šoku, nemaju snage da komentarišu jučerašnju tragediju, a o porodici dečaka nemaju ružne stvari da kažu.

Kako priča jedan komšija, otac dečaka se uvek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć – kao doktor, ali i kao komšija.

Takođe, dečak je često pomagao, donosio je komšijama hranu.

Ipak, ono što ih sve iznenađuje jeste da je Vladimir u stanu imao toliko oružja.

– Kada je policija iznosila stvari iz stana kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtev za oružje i valjda je od tada počeo da ga skuplja, ko zna, šta mu je kvrcnulo u glavi – priča jedan od šokiranih komšija dječaka.Komšije o Kosti govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali sa drugarima.

– Uvek je sa njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno ga nikada nisam video sa društvom. Ali znam da je noć pre tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, sa njima koje je upucao! Tu je bila i jedna devojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao – priča šokirani komšija.

„Šta da radimo ako ga vidimo ovde?“

Kako dalje pričaju, o Vladimiru su znali koliko im je pričao, da su mu rođaci uspešni sportisti i pisci, kao i da je uvaženi doktor. Ipak, da ide u streljanu niko nije znao.

– Toliko puta smo pričali i viđali se. Nikada nije spomenuo da ima oružje, niti da ide u streljanu. Ne znam ni da li će on sada snositi neku odgovornost, Kosta će morati da izađe napolje, šta da radimo ako ga vidimo ovde.. Sigurno će neka porodica hteti da se osveti – priča jedan komšija.

Zgrada u kojoj je Kosta živeo sa porodicom FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER
Zgrada u kojoj je Kosta živeo sa porodicomKako pričaju u razgovoru za „Blic“ smatraju da će porodica morati da se odseli.

Autor:blic.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.