Kostić: Srbija da reaguje, Karadžiću život ugrožen, nema komunikaciju sa porodicom!

Kostić: Srbija da reaguje, Karadžiću život ugrožen, nema komunikaciju sa porodicom!

Država Srbija mora hitno da reaguje zbog odnosa prema Radovanu Karadžiću u engleskom zatvoru gdje mu se krše ljudska prava, a i život bi mu mogao biti ugoržen, rekao je zamjenik šefa poslaničke grupe Dveri Ivan Kostić.

 

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da država „mora da bude agresivnija“ prema međunarodnim institucijama, jer bi, kako je ocijenio, život mogao da mu bude u pitanju ako se nastavi sa ovakvim ponašanjem prema Karadžiću.

„Od 13. oktobra Radovan Karadžić nema pravo da komunicira sa porodicom, a Karadžić se posljednji put javio porodici 19. oktobra nakon šest dana prekida komunikacije i od tada ne zna se u kakvom je on zdravstvenom stanju“, kaže Kostić.

Kostić tvrdi da Karadžić nema mogućnost da uzima lijekove, da komunicira sa svojom porodicom, niti sa pravnim zastupnicima, te da je započeo štrajk glađu, a stavljen je u samicu.

Kako Faktor magazin saznaje, Karadžić je stavljen u samicu, zbog kako su mu rekli, „što ga je neko citirao u medijima“.

Kostić je istakao da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao kada je riječ o Karadžiću, te pisao međunarodnom pravnom tijelu i generalnom sekretaru UN i tako pokazao da svaki osuđeni Srbin ima podršku institucija matične države.

– Svaka čast za Dodika i Republiku Srpsku – istakao je Kostić i izrazio nadu da će i Srbija učiniti korak o svim tim pitanjima.

Kostić je na konferenciji za novinare čestitao Dodiku izbornu pobjedu za predsjednika Republike Srpske.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.