LAŽIRALA SOPSTVENU OTMICU: Mostarka sve priznala policiji, evo i zašto je slagala

LAŽIRALA SOPSTVENU OTMICU: Mostarka sve priznala policiji, evo i zašto je slagala

Dvadesetsedmogodišnja S.Č. koja je jučer u poslijepodnevnim satima pronađena u objektu takozvanih starih bazena kod šljunkare u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići lažirala je sopstvenu otmicu.

Ova informacija je Avazu potvrđena iz Policijske uprave Mostar, ali i Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, pod čijim nadzorom se od jučer provodila intenzivna istraga.

Djevojka je je u prisustvu ljekara Odjela psihijatrije Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“, gdje je zadržana na liječenju, mostarskim istražiteljima danas, suočena s određenim dokazima, praktično, sve priznala.

Kako nam je rečeno,u pozadini cijele priče su teško narušeni bračni odnosi.

Prema prvim informacijama datim policiji je izjavila „da ju je neko oteo ispred „Mepasa“ i da se nakon toga ničega ne sjeća“.

Ekipa Avaza je danas bila na licu mjesta gdje su radnici šljunkare u Vrapčićima pronašli S.Č., a do tog mjesta se dovezla taksijem, nakon što se jučer ujutro udaljila iz porodične kuće u Blagaju.

U tom užasnom objektu prepunom smeća i ostataka od paljenja automobilskih guma je provela dva do tri sata, nakon što je zapazila radnika koji je kamionom vršio istovar.

– Vidio sam žensku osobu u donjem vešu, vezanih ruku kako nešto viče i ide prema meni. U jednom trenutku je pala. Uplašio sam se, bila je sva crna po tijelu i odmah sam pozvao kolege. Znate, nije bilo svejedno, jer je ona govorila: „Pomozite, ubit će me!“.

Kada su kolege dotrčale, ona je kao klonula. Pozvali smo odmah policiju i Hitnu – ispričao nam je ovaj radnik.

Policija je, praktično, stavila tačku na ovaj slučaj koji je duboko uznemirio javnost.

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.