Ko je Banjalučanka koja se godinama predstavljala kao LAŽNA INSPEKTORKA SIPA, ukoliko se dokaže krivica prijeti joj OVA KAZNA

Ko je Banjalučanka koja se godinama predstavljala kao LAŽNA INSPEKTORKA SIPA, ukoliko se dokaže krivica prijeti joj OVA KAZNA

Lažna inspektorka SIPA-e

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH otkrila je u proteklom periodu da se jedna Banjalučanka u državnim institucijama predstavljala kao njihov kolega.

Izvor http://srpskainfo.comotkriva da se radi o Mariji B. iz Banjaluke.

– U početku smo svi povjerovali u njenu priču, jer je imala ozbiljan nastup.

Ponudila je svoju stručnu pomoć kao istražilac SIPA i nikome nije padalo na pamet da posumnja u njene kvalifikacijeali to govori i o našoj naivnosti– priznaje izvor Srpskainfo blizak Ministarstvu bezbjednosti BiH.

On dodaje kako je priča o lažnoj inspektorki krenula iz Službe za poslove sa strancima u Banjaluci, gdje je Marija B. navodno redovno dolazila.

Koliko je lažna inspektorka bila uvjerljiva i istrajna u svojoj priči govori podatak da je pune četiri godine “radila” i da se čak i danas predstavlja kao istražilac SIPA.

Lažna inspektorka SIPA-e

Ova Agencija je juče saopštila da je protiv osumnjičene dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela lažno predstavljanje.

– Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim licima u javnim organima na području Banjaluke predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije u namjeri pogodovanja trećim licima u vezi sa postupcima koje vode ti javni organi – naveli su iz SIPA.

Takođe, prikupljena su i saznanja da se prijavljena ženska osoba u posljednje četiri godine na području Banjaluke za sada neutvrđenom broju lica iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije, kao i ovlašteno službeno lice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske te da navedene radnje i dalje čini.

Ukoliko se dokaže krivica Banjalučanki Mariji B. prijeti do 12 mjeseci zatvora.

autor: srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.