Lažni poreski inspektori reketirali kineske državljane u Mrkonjić Gradu?!

Lažni poreski inspektori reketirali kineske državljane u Mrkonjić Gradu?!

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je izvještaj Republičkom javnom tužilaštvu protiv B.M., A.S. i G.N. iz Banjaluke, zbog sumnje da su, predstavljajući se kao poreski inspektori, zahtijevali novac od građana na području više gradova i opština u Republici Srpskoj.

“Istragom koju su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Republičkog javnog tužilaštva, utvrđeno je da su osumnjičena lica u vremenskom periodu od 01.01.2023. do dana podnošenja izvještaja, na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarala, organizovala, te se lažno predstavljala, zloupotrebljavajući službeni položaj, kao inspektori Poreske uprave Republike Srpske”, kazali su u MUP-u Srpske.

ATV nezvanično saznaje da je izvještaj podnesen protiv Milivoja Babića, Siniše Antića i Nebojše Grčića. Babić je, inače, službeno lice Poreske uprave Republike Srpske.

Kako su rekli u MUP-u, navodeći inicijale, ovaj trojac je koristio službene značke i legitimacije Poreske uprave Republike Srpske, a koju je posjedovao Babić, te su od građana zahtijevali i uzimali novac.

Na ovaj način su prevarili više privrednih subjekata.

ATV dalje saznaje da su, lažno se predstavljajući kao poreski inspektori, u Mrkonjić Gradu obilazili kineske prodavnice, zloupotrebljavajući neznanje i slabo znanje jezika radnika i vlasnika, te su im uzimali novac.

Protiv njih je podnesen izvještaj zbog sumnje da su izvršili krivična djela izvršenje krivičnog djela u sastavu kriminalnog udruženja u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, prevara i lažno predstavljanje.

Oni su sinoć predati u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.

“Policijski službenici su u okviru ovih aktivnosti izvršili pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Poreske uprave Republike koje navedena lica koriste”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane kojima su se obraćala navedena lica ili imaju saznanja o njihovom djelovanju, da to prijave najbližoj policijkoj stanici.

autor:atv/faktormagzin, foto: faktormagzin

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.