Likvidacije Eskobara i Luke Žižića naručila ista osoba?

Likvidacije Eskobara i Luke Žižića naručila ista osoba?

Marko Pjanović, navodni vođa navijača Partizana iz Brčkog koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar u nadležnom tužilaštvu BiH izjavio je da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića, saznaje Kurir.

Žižić likvidran pred bratom i prijateljima

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, osumnjičeni je do detalja ispričao kako i zbog čega je učestvovao u ubistvo Radoševića koji je u četvrtak brutalno likvidiran pred brojnim očevicima na jednoj pumpi u Rušnju.

Dvojica egzekutora došla su u lokal u kome je sjedio Radošević i ispalili kišu metaka u Nikšićanina.

„Osumnjičeni Marko je u tužilaštvu navodno rekao da je naručilac Radoševićevog ubistva isti čovjek koji je svojevremeno naručio i ubistvo Luke Žižića koji je likvidran u svom lokalu na Novom Beograd pred bratom i prijateljima“, kaže Kurirov sagovornik i podsjeća da je Luka Žižić ubijen 28. aprila prošle godine, a osumnjičeni za njegovo ubistvo je Stefan M. iz Kraljeva koji je uhapšen sedam dana nakon zločina u štek stanu.

Kako je dalje objasnio izvor, ovo ubistvo je povezano sa egzekucijom Žižića.

Spektakuralna akcija policije Republike Srpske

„Osumnjičeni je na saslušanju rekao i da likvidacija Ranka Radoševića ima veze sa strahom od osvete za ubistvo Žižića, s obzirom na to da je pokojni Luka Žižić sin Mije Žižića, sa kojim je Ranko Eskobar bio veoma dobar prijatelj. Inače, njih dvojicu pored prijateljstva vezuje i činjenica da su iz istog mjesta u Crnoj Gori. Strahovali su da bi Radošević mogao da organizuje osvetu za ubistvo Luke Žižića pa su odlučili ga da ubiju“, kaže izvor i dodaje:

„Marko Pjanović je u svom iskazu pričao i o svojoj uhapšenoj djevojci Azri Š. koja je lišena slobode u utorak u studentskom domu. Naime, rekao je da mu je dojavila šta se sprema i da je pokušala da pobjegne, ali je spriječena u spektakuralnoj akciji policije Republike Srpske. Inače, u ovom trenutku policija BiH ima mnogo više saznanja o ovom slučaju, nego srpkska policija, ali će zajedničkim snagama završiti istragu“.

Podsjetimo, Luka Žižić ubijen je kobnog dana u kafiću koji je držao, a osumnjičeni je bio obučen u radničko odijelo i takav je ušao u njegov lokal i u njega ispalio čak sedam hitaca.

Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju.

Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj, ali je uspio da se otrgne i pobjegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mjestu zločina brzo su policiju dovele do njega.

autor:kurir.rs, foto:mup rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.