FILMSKI POROĐAJ U TAKSIJU Marina je na svijet donijela blizance, a iza velikog osmijeha se krije tužna priča samohrane majke

FILMSKI POROĐAJ U TAKSIJU Marina je na svijet donijela blizance, a iza velikog osmijeha se krije tužna priča samohrane majke

Marina je na svijet donijela blizance.

Ne pita niko da li to mogu, pa ni sama sebi više ne postavljam to pitanje. Moja djeca moraju imati sve, to je sve što znam i čime se vodim rekla je u samo nekoliko rečenica Marina Sabadka, majka čije je nevjerovatne životne priče samo dio rođenje blizanaca Vasilija i Viktora na putu između Odžaka i Novog Sada.

Zahvaljujući hrabrosti svojih mališana i sama priznaje da je puna vjere i optimizma da su sve životne nedaće sada iza njih.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Nakon gotovo filmskog porođaja uz brzu vožnju taksijem i policijske rotacije, a zatim brige zbog svojih blizanaca koji su došli na svijet u sedmom mjesecu trudnoće, Marini se tek sada sliježu utisci. Kako je priznala za Blic, plakala je od sreće kada je shvatila šta su sve ona i njena djeca prošli.

Mama Marina je inače samohrana majka jer ih je otac djece napustio dok je bila trudna sa blizancima, ali je hrabro nastavila borbu ponosno istrajavajući, srećna što ima svoje četvoro djece: 13-godišnju Mašu, dvogodišnjeg Aleksu i sada blizance Vasilija i Viktora.

Sa njeno četvoro djece, Marinina priča i počinje i nastavlja se kao jedna konstantna borba, ali bez predaje i očaja.

– Ne mogu da budem neiskrena, pa da kažem da djeci ne fali drugi roditelj. Naravno da fali. Ali ne dozvoljavamo da nas to ugrožava, borimo se, snalazimo, imamo bliske ljude oko nas koji su spremni da nam pomognu u organizaciji – navodi naša sagovornica kao dio odgovora na pitanje kako sve uspijeva sama.

Najstarija kćerka Maša sada je velika djevojčica koja sama ide u školu i iz škole, ispunjava svoje obaveze i uz to čini sve da mami pomogne oko mlađe braće. Sada već iza njih stoji borba za Mašin vid.

– Od najranijeg djetinjstva primijećeno je da ima probleme sa vidom. Sa godinu i po dana je na prvom oftalmološkom pregledu utvrđeno da boluje od strabizma i astigmatizma. Nas dvije smo išle u Rusiju na operaciju dok je sin Aleksa bio u stomaku. Ma sve smo nekako uspjeli – optimistično kaže Marina.

A Aleksa, iako je sada i zvanično postao “stariji bata”, još uvijek je mamina maza od nepune dvije godine.

– Aleksa je puno vezan za mene i sada se privikava na činjenicu da ima još dva mlađa brata. Nije mu lako, pomalo i bježi od njih, zbunjen je, ali zajedno uspjevamo sve. I on je sa godinu dana imao zdravstvenih problema. Bio je malokrvan, pa smo ga odveli kod ljekara i dobili sirupić, ali to nije bilo dovoljno. Hemoglobin mu je pao na 56, hitno je prebačen u Novi Sad gdje je dobio krv transfuzijom. Šta da kažem, borba je svakodnevna, ali ipak ide na bolje – navodi sagovornica.

Blizanci kod kuće ali na stalnim kontrolama

Kako dodaje, sada već čuveni blizanci Viktor i Vasilije konačno su došli kući, zdravstveno stanje im je sve bolje, ali su kontrole ipak veoma česte.

– Za sada stalno idemo na kontrole u Novi Sad, ali sam svakako prije svega zahvalna što je to tako, dokle god ne budu potpuno dobro. Znam da će i to proći, nekako, život više nema šta da mi servira, čini mi se – kroz osmjeh kaže ova samohrana majka četvoro djece.

Prema njenim riječima, svjesna je da će ponekad biti veoma teško, ali to je ni na koji način neće obeshrabriti.

– Velika podrška su mi roditelji, a prije svega mama koja mi pomaže oko djece koliko god može. Ipak i ona radi po smjenama i vrijeme joj ne dozvoljava da bude sa nama koliko bi željela, ali je veliki oslonac. Takođe, tu su kumovi koji žive u našoj zgradi i koji su mi zaista mnogo pomogli i pomažu i sada. Kuma vodi Aleksu u vrtić i vraća ga, a tako ćemo dokle god blizanci ne budu mogli napolje, pa da ga ja vodim zajedno sa njima. Srećna sam što imam takvu podršku – navodi Marina.

Ipak, ne krije da je često u rascjepu.

– Ne želim da pričam bajke kako je meni sve lako. Naravno da nije. Na primjer kada Aleksa hoće da spava, pa traži mamu, a ja ne mogu jer moram da hranim blizance. Ali jako je važno da samohrane majke znaju da je ipak moguće. Samo glavu gore, puno vere i volje. Kada mi je teško, samo kažem sebi: “Proći će Marina”. Tako i bude – optimistično zaključuje ova hrabra mama.

autor:http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.