Martinović popio više od 20 čašica pelinkovca prije krvavog pira na Cetinju

Martinović popio više od 20 čašica pelinkovca prije krvavog pira na Cetinju

Martinović popio više od 20 čašica pelinkovca prije krvavog pira na Cetinju.

Vršilac dužnosti direktora crnogorske Uprave policije Lazar Šćepanović izjavio je da je ubica sa Cetinja Aco Martinović na dan masovnog zločina popio više od 20 čašica pelinkovca.

Šćepanović je gostujući u emisiji Načisto na TV Vijesti rekao da je u vrijeme smrti Martinović, koji je izvršio samoubistvo, imao 0,4 promila alkohola u krvi i u urinu.

„Nakon detaljne informacije od vještaka, količina alkohola u organizmu kod ubice u vrijeme izvršenja krivičnog djela bila je znatno veća. Rekao mi je da javno mogu da kažem da se kretala od 0,74 do 1,34 grama po kilogramu (promila) u krvi. Upravo, to stanje od 17:21 sati kad je započeo izvršenje masovnog ubistva, do 23:33, protok pet sati, vrijeme isparavanja, apsorbovanja alkohola i triježnjenja, bio je pokretan, bježao je“, naveo je Šćepanović.

Na pitanje kada je tačno ubica počeo a kada završio masakr na Cetinju, Šćepaović je rekao da je sve počelo u 17:21 sati, a da je posljednja aktivnost ubice bila u 17:57. Dodao je i da će Unutrašnja kontrola sprovesti istragu.

Kazao je i da je ubica iz kafane izašao oko 17:09 ili 17:10 i da se tada odvozi na nepoznatu lokaciju.

„Sumnjamo da je došao do kuće, a razlog sumnje baziramo na način što je ostavljen trag iz šporeta, koji nije bio u stanju grijanja, gdje su ispala dva, tri komada municije, i da je izvukao ispod rerne municiju koju je koristio u izvršenju krivičnog djela“, rekao je Šćepanović.

Rekao je da policajac koji je bio operater nije bio sa Cetinja ali da je čitavu karijeru proveo na Cetinju i da poznaje svaku lokaciju.

Šćepanović je ponovio da Upravi policije nedostaje 2.000 policajaca, a da je sistematizovano 5.460 policajaca.

„U ovom momentu Uprava policije raspolaže sa 3.400 policijskih službenika. U okviru ovog broja su ti suspendovani, imamo bolovanja“, kazao je Šćepanović.

autor:http://atvbl.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.