Milanović po OBIČAJU vrlo jasno: Dodik je pobjednik izbora, pokušava se napraviti banjalučki Majdan

Milanović po OBIČAJU vrlo jasno: Dodik je pobjednik izbora, pokušava se napraviti banjalučki Majdan

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je danas da je, prema onome što je poznato, za funkciju predsjednika Republike Srpske pobijedio Milorad Dodik, te da se pokušava organizovati banjalučki Majdan.

On kaže da je Centralna izborna komisija (CIK) BiH, koja nije pod Dodikovom kontrolom, izbrojala 30.000 glasova prednosti za Dodika u odnosu na protivkandidata Jelenu Trivić.

Milanović je zapitao kakva je to zemlja u kojoj se ponovno prebrojavaju glasovi, dodavši da je to suludo i da potkopava demokratiju.

On je napomenuo da ukoliko postoji umrežen sistem brojanja glasova, onda ne može cijela država još jednom prebrojavati glasove „jer se u nekom selu neko napio i pala mu vreća u potok“.

Milanović je istakao da je Dodik, prema onome što je zvanično poznato, uvjerljivo dobio izbore, te da je od svih mogućih varijanti za Hrvatsku i Hrvate najprihvatljiviji.

„Kome je u interesu da se tamo stvara haos i da se gura kandidatkinja Bog te pitao kakva… Dakle, radikalna priča monumentalne gluposti zato jer se Dodik lično zamjerio nekome sa Zapada“, ocijenio je Milanović.

On smatra da je ovo lični rat protiv Dodika.

„To je istina, pokušava se rasturiti“, navodi Milanović, prenose hrvatski mediji.

Milanović je smatra da BiH ne može ispuniti uslove za kandidaturu za ulazak u EU jer ih krši svaki dan.

autor:agencije, foto i video:n1

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.