MONSTRUM POBJEGAO U AFRIKU? Milenko Tomić osuđen na 12 godina zatvora: „Bili smo u pravu kada smo rekli…“

MONSTRUM POBJEGAO U AFRIKU? Milenko Tomić osuđen na 12 godina zatvora: „Bili smo u pravu kada smo rekli…“

Milenko Tomić osuđen na 12 godina zatvora.
Roditelji žrtve ipak vjeruju da Tomić kaznu ne može izbjeći gdje god bio i da njihova borba za istinu nije bila uzalud

Milenko Tomić osuđen je na 12 godina zbog seksualnog zlostavljanja djevojčice od 13 i po godina. Tomić izricanju nije prisustvovao i to jer je prekršio mjere zabrane kretanja, kako je navela sudija Milena Zorić. Sumnja se da se da je pobjegao u Afriku.

A tako nešto omogućio mu je upravo sud jer ga je pustio iz pritvora, nakon što su iscrpljena sve zakonske mogućnosti za njegovo zadržavanje. Roditelji žrtve ipak vjeruju da Tomić kaznu ne može izbjeći gdje god bio i da njihova borba za istinu nije bila uzalud.

„Zadovoljni smo presudom, ovo je sad pokazalo da smo svo ovo vrijeme što smo radili, bili u pravu, da smo imali strpljenja i da je on osuđen na 12 godina robije. Bili smo u pravu i kada smo rekli da će pobjeći, jer danas nije bio na izricanju presude“, rekao je otac žrtve.

„Ovaj pakao koji je prošla naša porodica ove dvije i po godine se isplatio i da je Milenko Tomić dobio što je zaslužio. Nadam se da više ni jedno dijete on u svom životu neće uspjeti da dodirne, a kamo li da uradi nešto kao što je našem djetetu“, rekla je majka djevojčice.

Da Tomića nema na izricanju presude iznenadilo je i njegove advokate. Gdje je nestao Tomić, za sada nije poznato, priča se da je zemlju napustio poslije posljednjeg ročišta.

Advokat optuženog u telefonskom razgovoru rekao je da ne komentariše nepravosnažne presude, ali i da se iznenadio kada je čuo da je Tomić prekršio mjere zabrane napuštanja mjesta boravka. Smatra i da to nije dobar potez te da će posljedice biti daleko veće po Tomića.

Maratonsko suđenje Tomiću je nedavno diglo na noge cijeli region. Upravo zbog odugovlačenja, Tomić je pušten na slobodu, jer je u pritvoru proveo više od dvije godine a nije bio osuđen. Da do bjekstva može doći upozoravala je i odbrana i tužilaštvo.

„Sud mu je odredio pritvor, ono čime oštećeni nisu zadovoljni jeste da sud nije dosudio naknadu štete maloljetnici, što podrazumijeva sad da ona u parničnom postupku, ponovo svjedoči i retraumatizira kao žrtva“, izjavila je Tatjana Savić, advokat porodice.

Milenko Tomić od ranije je poznat policiji. 2003. hapšen je zbog krivičnih djela trgovina ženama radi prostitucije. U trenutku kada je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom, Tomić je bio predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, prenosi ATV.

autor:http://aloonline.ba

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.