Možda MASK stvarno i bude iz Republike Srpske?!

Možda MASK stvarno i bude iz Republike Srpske?!

Iz bijeljinske fabrike „Pas“ koja proizvodi savitljive cijevi za autoindustriju, najavljuju proširenje pogona i mogućnost dolaska u BiH američke kompanije „Tesla“ koja je u vlasništvu Elona Muska.

Fabrika smještena u semberskom selu Ljeskovac zapošljava više od 1.000 radnika, a u vlasništvu je njemačkog investitora.

„I dalje tražimo, proširujemo se i povećavamo broj ljudi. U planu je nova gradnja, Nijemci su našli kompromis i dogovor sa američkim ‘Teslom’ i najvjerovatnije će ‘Tesla doći ovdje u Bijeljinu“, rekao je Rado Maletić, direktor fabrike za RTRS.

Ova fabrika je u prošloj godini ostvarila promet od 100 miliona KM, a predstavnici kompanije očekuju i da će uskoro biti sanirani putevi do fabrike kako bi zaposleni lakše stizali do radnog mjesta.

Budući da se bijeljinska kompanija bavi proizvodnjom savitljivih cijevi za automobilsku industriju, za pretpostaviti je da će saradnja sa Teslom za sada ići u pravcu proizvodnje dijelova, sve do proširenja kapaciteta fabrike „Pas“.

Tesla je američka automobilska i energetska kompanija sa sjedištem u u Kaliforniji koja se specijalizirala za proizvodnju električnih automobila i proizvodnju solarnih panela.

Kompanija Elona Muska ima fabriku za proizvodnju električnih autobombila i u Berlinu.

autor:rtrs, foto i video:rtrs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.