Na dvije farme ubio sedam ljudi: Nastavlja se serija masovnih ubistava u SAD-u

Na dvije farme ubio sedam ljudi: Nastavlja se serija masovnih ubistava u SAD-u

Sedam osoba je ubijeno u dvije odvojene, ali povezane pucnjave u okolini Half Mun Beja u Kaliforniji, javljaju američki mediji.

Nije bilo odmah jasno na koji način su dvije pucnjave povezane, ali klupko se odmotalo kad je jedna osoba pozvala policiju.

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj lokaciji su našli tIjela četiri osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mjestu u blizini našli još tri mrtve osobe, saopšteno je na konferenciji za medije.

Oba napada dogodila su se na farmama.

Napadač se zove Čunli Žao, i zaposlen je u transportnoj kompaniji u Half Mun Beju.

On je nezvanično prvo pucao na jednoj farmi, a zatim i na lokaciji svoje kompanije u okolini ovog grada koji se nalazi oko 50 kilometara od San Franciska, piše CNN.

„Žaoa je policija locirala u njegovom vozilu na parkingu policijske stanice Half Mun Bej.

On je priveden bez ikakvog incidenta, a oružje je pronađeno u njegovom vozilu. Vjeruje se da je djelovao sam“, saopšteno je iz kancelarije lokalnog šerifa.

Lokalni mediji objavili su i snimak hapšenja.

Na snimku se vidi kako dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, naređuju muškarcu da iziđe iz automobila.

Osumnjičeni za pucnjavu je izašao, srušili su ga na zemlju i odmah su ga pretresli.

Ubrzo je na mjesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

Ova pucnjava se desila samo nekoliko dana poslije ubistva 11 ljudi u Kaliforniji, u plesnoj hali u Monterej Beju, piše Telegraf.

autor:agencije, foto:AP

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.