Najbolji filmovi za zimske večeri

Najbolji filmovi za zimske večeri

Najbolji filmovi za zimske večeri.

Trebaju li Vam ideje kako da provedete hladne, zimske večeri? Imamo sjajnu ideju – skupite se ispod toplog ćebeta sa svojom porodicom i pogledajte film. Evo i liste 10 filmova uz koje ćete provesti opuštene trenutke sa porodicom.

10 NAJBOLJIH FILMOVA ZA OPUŠTANJE TOKOM PRAZNIKA

Ukoliko volite da gledate filmove, verovatno nema boljeg perioda od novogodišnjih praznika za tu aktivnost. Napolju je hladno, imate nekoliko slobodnih dana na poslu i porodica je uglavnom na okupu. Predstavljamo Vam listu 10 najboljih filmova za savršene praznične večeri, uživajte!

SAM U KUĆI I SAM U KUĆI 2: IZGUBLJEN U NJUJORKU

Da li ste znali da su ove božićne hit komedije iz 1990. i 1992. sa Mekoli Kalkinom (Macaulay Culkin) zaradile više od 700 milione evra u bioskopima širom sveta? To nije nimalo čudno sa obzirom da su one odlična mešavina slatkog humora, pravog duha praznika i lepih porodičnih vrednosti.

Obratite pažnju na scene Njujorka pokrivenog snegom koje će Vam oduzimati dah u drugom delu filma – ukoliko Vam Nova godina ne bude začinjena snegom, ove scene će Vam sigurno zagrejati srce…

ČUDO U 34. ULICI

Ukoliko tradicionalna komedije nije Vaš prvi izbor za film u vreme praznika, jer želite nešto malo dublje i nešto sa „smislom“, Čudo u 34. ulici bi mogao biti pravi film za Vas.

Reč je o dirljivoj interpretaciji sa dubljim smislom na temu večnog pitanja „Da li Deda Mraz postoji?“ , a možete birati i među mnogim verzijama. Preporučujemo originalnu verziju iz 1947. Ili modernu adaptaciju iz 1994.

ZAPRAVO LJUBAV

Praznici se svode na ljubav – ljubav prema partneru, ljubav prema porodici, ljubav prema prijateljima i ljubav prema deci, zar ne? Ukoliko čvrsto verujete u ovo, postoji zaista samo jedan izbor filma za praznično veče: Zapravo ljubav.

Dečački šarmantan Hju Grant (Hugh Grant) je uvek prijatan dodatak filmu o ljubavi, zar nije?

UMRI MUŠKI 1 I 2

Prva dva filma serijala Umri muški imaju vrlo malo zajedničkog sa praznicima – oni su brutalni, nasilni, užurbanog ritma i krvavi, ali se oba dešavaju na Božić i oba se oslanjaju i na ljubav, na neki način.

Za one koji žele dozu brze akcije pre nego što Deda Mraz donese njegove poklone, Umri muški 1 i 2 su sigurno jedan od najboljih izbora. Trebali biste, naravno, da pogledate jedan za drugim, bez ikakve pauze među njima…

POLAR EKSPRES

Postoji mnoštvo dečijih animiranih filmova na temu Nove godine i Božića među kojima možete birati, ali Polar Ekspres iz 2004. je sasvim sigurno taj koji nudi stvarno magično iskustvo. Nije reč o tipičnom, prazničnom filmu, jer ima pomalo mračniji ton, ali Vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Da li ste znali da se Tom Hanks javlja u šest različitih uloga u ovom filmu? Možete li uopšte i opaziti koje su to uloge?

ZVONE CELIM PUTEM

Ovaj film je uglavnom za muškarce – šta može biti bolje od spoja Božićne tematike i večnog akcionog heroja Arnolda Schwarzeneggera? On glumi radoholičara koji mora da pronađe savršeni poklon za svog razočaranog sina, ali se na tom putu susreće sa različitim, neverovatnim poteškoćama.

Film je zabavan i nudi dosta akcije i – najbitnija stvar – istinski duh praznika koji će Vam ozariti srce.

NEVALJALI DEDA MRAZ

Ukoliko tragate za nečim drugačijim za praznično, filmsko iskustvo, Nevaljali Deda Mraz je zaista šokantan izbor. On je vulgaran, nepodoban, moralno diskutabilan i sve u svemu loš, ali sa sobom nosi bitnu poruku: Božićna čuda ponekad mogu biti dostavljena na način koji najmanje očekujete.

Deda Mraz koji puši, psuje kao kočijaš i pije nije podoban za mlađu decu, ali odrasli će se sigurno dobro zabaviti gledajući ovaj nesvakidašnji praznični filmski klasik…

GRINČ

Za one koji to ne znaju – Grinč je mizerno, zeleno-kožno stvorenje koje mrzi Božić i želi da ga ukrade ljudima koji ga vole. Film iz 2000. godine sa Džim Kerijem (Jim Carrey) je dobroćudna komedija koja pokazuje da može biti i zabavno slušati večita božićna zakerala koja svi povremeno srećemo, koja mrze sneg, ukrase, poklone, prijateljstva i sve druge vrste lepota koje možemo pronaći u predstojećim danima praznika …

autor:http://kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.