Najezda STRŠLJENA – Žena iz okoline Čačka umrla od ujeda

Najezda STRŠLJENA – Žena iz okoline Čačka umrla od ujeda

Žena (57) iz okoline Čačka preminula je juče od posledica ujeda stršljena.

Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je insekt ubo, a prema rečima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu.

Selo u kojem je nesrećna žena živela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara.

– Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila stršljena koji joj je leteo oko glave i pokušala je da ga istera mašući krpom.

U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom.

Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ujed – priča rođaka nesrećne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć.

– Rođaka počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ujeo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znake života – priča kroz suze rođaka dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

– Svi smo u šoku, insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored reke ili šume, kao što je i njen slučaj bio.

Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična – priča rođaka.

StršljenFOTO: SHUTTERSTOCK

Najezda stršljena

U Opštoj bolnici u Čačku su nam potvrdili smrt pedesetsedmogodišnje žene, koja je preminula od posledica ujeda stršljena.

Lekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija.

Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvek kod sebe moraju imati propisan lek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika, kažu lekari.

Kurir.rs

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.