NOVI DETALJI: Nakon ubistva u Sokocu Delić otišao u kafić i pištolj dao bratu

NOVI DETALJI: Nakon ubistva u Sokocu Delić otišao u kafić i pištolj dao bratu

Delić otišao u kafić i pištolj dao bratu

Stefanu Deliću osumnjičenom za ubistvo Miroslava Milinkovića Bato, danas je predložen pritvor.

On se sumnjiči da je počinio krivična djela “Teško ubistvo” i “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

Delić je 7. juna oko 18 časova u ulici Cara Lazara, opština Sokolac, u neposrednoj blizini Spomen parka, nakon kraće verbalne prepirke sa Milinkovićem upotrebom vatrenog oružja, najvjerovatnije pištolja marke „CZ“, model M-70, kalibra 7,65 mm, nanio povrede navedenom, od kojih je potom preminuo.

On je to uradio na način da je iz pomenutog pištolja ispalio više hitaca u pravcu Milinkovića.

Koji je prethodno u navedenoj ulici prilikom nailaska, zaustavio vozilo kojim je upravljao u kome se nalazio B.D. iz Sokoca, na mjestu suvozača.

Milinković je tada izašao iz vozila i pošao u pravcu prijavljenog, koji je bio u društvu sa K. S., nakon čega Delić odmah ispaljuje više hitaca u pravcu oštećenog, koji se zatim udaljava i ispaljuje više hitaca najvjerovatnije iz pištolja marke”CZ” model 99, kalibra 9 mm, u pravcu Delića.

Rekli su u OJT Istočno Sarajevo, navodeći inicijale osumnjičenog.

Miroslav Milinković Bata ubijen u Sokocu
FOTO: RTRS/FACEBOOK/SCREENSHOT
Pištolj

Delić usljed razmjene vatre zadobija povredu u predjelu desnog ramena, a Milinković se zatim vraća do vozila, te od povreda nanesenih vatrenim oružjem pada pored pomenutog automobila.

Prijavljeni sa K.S. se udaljava do ugostiteljskog objekta “Ajsberg”, koji se nalazi u ulici Glasinačka, vlasništvo O.B.

On predaje pomenuto vatreno oružje bratu D.B, koje isti nakon preuzimanja odbacuje od sebe u neposrednoj blizini pomenutog ugostiteljskog objekta.

autor: Faktormagazin/ http://srpskainfo.com

Share

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.