SASTOJCI:
550 g brašna
1 prašak za pecivo
200 g šećera
2 jajeta
200 g masti
100 g maslaca
200 g mljevenih oraha
100 g isjeckanih oraha
450 g džema od kajsije
800 g narendanih jabuka
1 kašičica cimeta
1 vanilin šećer
PRIPREMA:
Izmiješajte brašno sa praškom za pecivo. U drugoj činiji umutite mast, maslac, šećer i jaja. Zatim dodajte brašno i polovinu mljevenih oraha pa mutite da se smjesa poveže u grudvice.
Malo više od polovine smjese sipajte u podmazan i brašnom posut pleh (40×35 cm) pa mrvičasto tijesto dobro utapkajte rukama. Premažite ga džemom, a preko toga stavite narendane jabuke u koje ste dodali cimet i vanilin šećer.
U ostatak mrvičaste smjese dodajte ostatak mljevenih oraha i isjeckane orahe. Kašikom ravnomjerno sipajte ostatak smjese. Pitu stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni, trebalo bi da je pečena za pola sata, prenose Nezavisne.
autor:http://glassrpske.com